Δήμος Πύλου – Νέστορος: Στο ΕΣΠΑ με 2.812.000 ευρώ το έργο της αναβάθμισης τους Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας

/

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκε το έργο με τίτλο: «Αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας του Δήμου Πύλου-Νέστορος» προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ.

Με αφορμή την πιο πάνω εξέλιξη ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε:

«Με την σημερινή υπογραφή της πράξης ένταξης του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χώρας, ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Ως Δημοτική Αρχή, συνεργαζόμενοι μεθοδικά και αποτελεσματικά με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, φέραμε εις πέρας ένα δύσκολο, επίπονο και σημαντικό έργο, μέχρι τη σημερινή υπογραφή, μέσα από το οποίο τα ευρήματα από τον Άνω Εγκλιανό θα εκτίθενται πλέον στην θέση που τους αρμόζει. Η αναβάθμιση του Μουσείου σηματοδοτεί μια νέα πορεία για την ευρύτερη περιοχή της Χώρας, με γνώμονα την ενίσχυση του Πολιτισμού. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα και εργάστηκαν για να φτάσουμε στη σημερινή υπογραφή. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέποντας ότι οι υποσχέσεις μας γίνονται πράξη, δημιουργώντας μια απτή απόδειξη ότι με το έργο μας, θα είμαστε πάντα δίπλα στους δημότες».

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έκτακτη χρηματοδότηση των πυρόπληκτων δήμων: 300.000 ευρώ στο δήμο Οιχαλίας και 80.000 ευρώ στο δήμο Πύλου – Νέστορος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Συνεχείς επαφές για Μανωλά, την επόμενη εβδομάδα κλείνει στον Ολυμπιακό»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας ο Βασίλης Τζαμουράνης: Κάλεσμα για «δημιουργική σύνθεση» και «συστράτευση» απευθύνει ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος»

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Καλαμάτας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρότυπος Δήμος», Βασίλης Τζαμουράνης,