ΣΥΚΙΚΗ: Πρωτοφανής η ζημιά από τον καύσωνα στην συκοπαραγωγή – Ενημέρωση για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί

20 Αυγούστου 2021

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει η ΣΥΚΙΚΗ τη ζημιά που έχει προκαλέσει ο καύσωνας στη φετινή παραγωγή σύκων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση, με την οποία η ΣΥΚΙΚΗ ενημερώνει για τις ενέργειες που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, σημειώνεται:

«Η ΣΥΚΙΚΗ κατά τη διάρκεια του πρωτοφανούς καύσωνα που έπληξε τις συκοπαραγωγικές περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας και Αρκαδίας επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες, παρακολουθούσε στενά με καθημερινή παρουσία των γεωπόνων της στα χωράφια την εξέλιξη της ζημιάς και ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο, στις 4 Αυγούστου 2021 τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, θέτοντας στην διάθεση του Οργανισμού και το Γεωτεχνικό τμήμα της ΣΥΚΙΚΗΣ ως προς την διευκόλυνση του έργου καταγραφής και πιστοποίησης των πρωτοφανών ζημιών.

Την επόμενη ημέρα από το πέρας του συνεχιζόμενου καύσωνα και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου 2021 με γνώμονα να μην απολεστεί το κρίσιμο σαρανταοκτάωρο για την αναγγελία ζημιάς, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 14 παράγραφος 1 του Κανονισμού Ασφάλισης Φυτικής Παραγωγής, απέστειλε στους δήμους των αρμοδίων νόμων Μεσσηνίας Λακωνίας και Αρκαδίας, έγγραφο για την εκτέλεση των άμεσων σχετικών προβλεπόμενων ενεργειών τους.

Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ΣΥΚΙΚΗΣ όπου συζητήθηκε η έκταση του προβλήματος καθώς και τα πρώτα ευρήματα της πρωτοφανούς ζημιάς.

Ακολούθως οι Δήμοι ανταποκρινόμενοι σε όλα τα παραπάνω, εξέδωσαν σχετικές ανακοινώσεις και συγκεκριμένα ο Δήμος Μεσσήνης με σχετική ανακοίνωσή του στις 13/8/2021 εξήγγειλε την έγκριση από τον ΕΛΓΑ για αναγγελία ζημιάς σε όλες τις τοπικές κοινότητες του μέσω των ανταποκριτών του, από τις 16 έως και τις 27 Αυγούστου 2021.

Η ΣΥΚΙΚΗ Θα συνεχίσει να ενημερώνει τους παραγωγούς για οτιδήποτε σχετικά με την εξέλιξη του θέματος των ζημιών στην συκοκαλλιέργεια».

City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πόλη φιλική για τα ΑμΕΑ: Περισσότερες από 100 ράμπες κατασκευάζει ο δήμος Καλαμάτας (φωτογραφίες)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ανάσα» για τα καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης της Μεσσηνίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ – Αναλυτικοί πίνακες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σχέδιο καταπολέμησης εντόμου που ανήκει στους επιβλαβείς οργανισμούς της ΕΕ: Ποιες περιοχές της Μεσσηνίας είναι στην «προσβεβλημένη ζώνη» και ποιες στη «ζώνη ασφαλείας»

Ανακοίνωση, για την έκδοση του Σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση και τον περιορισμό της εξάπλωσης του επιβλαβούς οργανισμού Spodoptera frugiperda, εξέδωσε η

Αντίστροφη μέτρηση για το Μιναγιώτικο φράγμα: Αρχές Ιουνίου οι δεσμευτικές προσφορές του ΣΔΙΤ των 145.000.000 ευρώ

Σε φάση εξελίξεων εισέρχεται το ζήτημα της κατασκευής του Μιναγιώτικου φράγματος. Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (23/5) ότι

Δείτε επίσης