Εξαδάκτυλος: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο του lockdown»

23 Αυγούστου 2021

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δήλωσε ότι το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού, δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο ανεβαίνουν τα κρούσματα.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας άφησε έτσι «παράθυρο» για την επιβολή οριζόντιων μέτρων παρά τα όσα έχουν δηλώσει το τελευταίο διάστημα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και ο πρωθυπουργός λόγω των τεράστιων δυσκολιών, οικονομικών και κοινωνικών που θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση.

«Αν η ατομική επιλογή συμβαδίσει με την κοινωνική υποχρέωση, δεν θα βρεθούμε σε κατάσταση που θα πρέπει να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αν όμως οι αριθμοί των κρουσμάτων κοροναϊού φτάσουν σε σημείο που το Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί εκ νέου, προφανώς θα τεθεί θέμα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο ραδιόφωνο Αθήνα 9.84. 

Ωστόσο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έσπευσε να επισημάνει πως «είναι πολύ δύσκολο για μια κοινωνία να αποδεχθεί τον ακρωτηριασμό των δραστηριοτήτων της, με δεδομένο τον εμβολιασμό των 2/3 των ενηλίκων της».

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να χορηγηθεί και τρίτη δόση ανέφερε ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και αύριο αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις για τις ευπαθείς ομάδες και στη συνέχεια για τους υγειονομικούς».

Ο ίδιος έθεσε θέμα εντατικοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος και τήρησης των μέτρων προστασίας, με την επισήμανση ότι η επιστροφή των εκδρομέων σίγουρα θα επιβαρύνει τους αριθμούς των κρουσμάτων και πρέπει να προφυλαχθούν, κατά κανόνα, οι άνω των 50 ετών.

Πηγή:in.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Σπουδαιότερος Μουσικός Καλλιτέχνης της Ιρλανδίας» ο Rory Gallagher

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ με νέα γυναικοκτονία: Δολοφόνησε τη σύντροφό του μέσα στο διαμέρισμά της

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Ψηφίσθηκε το ν/σ για φορολογικό κώδικα από την Επιτροπή – Σημαντικές αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τον εκσυγχρονισμό του «Κώδικα Φορολογικής

Δείτε επίσης