Χρυσομάλλης για πυρκαγιές: Να μην χαθεί χρόνος για την αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών

/

Ο οδικός χάρτης για τις διαδικασίες αποζημίωσης, αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων και ανασυγκρότησης της οικονομικής ζωής των τοπικών κοινωνιών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Μεσσηνία και τη Λακωνία, συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Γρηγόρη Σκάλκου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, με τη συμμετοχή και του βουλευτή Μεσσηνίας Μίλτου Χρυσομάλλη.

Αμέσως μετά την σύσκεψη σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Χρυσομάλλης αναφέρει:

«Είναι σημαντικό πως ελάχιστες ημέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Μεσσηνία, συζητάμε σήμερα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Γρηγόρη Σκάλκο όχι απλά τις αποζημιώσεις των πληγέντων, αλλά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, που θα προστατεύσει από τις επιπτώσεις των πυρκαγιών και θα οδηγήσει στην οικονομική ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

Είναι σημαντικό πως έχουν ήδη καταγραφεί οι ζημιές σε σπίτια, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, ενώ έχουν ήδη δοθεί προκαταβολές. Τόνισα στους συμμετέχοντες ότι χρειάζονται άμεσες κινήσεις και όχι καθυστερήσεις στη διαδικασία των αποζημιώσεων, διευκόλυνση των τοπικών αρχών για τη λήψη μέτρων προστασίας και αποκατάστασης και βέβαια ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, στο οποίο πρώτο λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινωνίες, που άλλωστε τους αφορά.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ετοιμότητά της και την πίστη της πως κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω, κανείς δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος, μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λονδίνο: Αντιεμβολιαστές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία ΜΜΕ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση Τατούλη σε Νίκα με αφορμή την ένταξη του Αρχαιολογικού Μουσείου της Χώρας στο ΕΣΠΑ: Σταματήστε να κάνετε «μνημόσυνα με …ξένα κόλλυβα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.