Σοκ και δέος από τα νέα ευρήματα στα λύματα του βιολογικού της Καλαμάτας: Εκτιμήσεις για 7.000 ενεργά κρούσματα από την αύξηση του ιικού φορτίου

//

Σοκ και δέος προκαλούν τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων στο βιολογικό καθαρισμό, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Καλαμάτας.

Μέχρι και 7.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού εκτιμάται ότι υπάρχουν στην Καλαμάτα. Η εφιαλτική εκτίμηση προκύπτει από τα αποτελέσματα του νέου ελέγχου στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη μέτρηση, της οποίας τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 24 Αυγούστου, υπήρχε η εκτίμηση ότι τα ενεργά κρούσματα ήταν μεταξύ 3 και 4.000.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου σημειώνεται:

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 24 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31342604 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε σημαντικά αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Τονίζεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 79.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων και εκτίμηση για περί τα 7.000 ενεργά κρούσματα. Από την ανάλυση παρατηρείται νέα σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου, η οποία θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Διάβασε και αυτό: Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 67 ασθενείς στην κλινική covid και 12 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

Διάβασε και αυτό: Μίνι lockdown: Η πρώτη νύχτα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στη Μεσσηνία – Εικόνες από το κέντρο της Καλαμάτας

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 67 ασθενείς στην κλινική covid και 12 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΑS: Συμφωνία Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Σίτι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ