Ανασχηματισμός της κυβέρνησης προ των πυλών: Τα δεδομένα για τους «γαλάζιους» βουλευτές της Μεσσηνίας

30 Αυγούστου 2021

Έτοιμος να προχωρήσει σε αλλαγές στην κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός. Σε αναμμένα κάρβουνα και οι βουλευτές της Μεσσηνίας, οι οποίοι περιμένουν την πολυπόθητη κλήση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με την ελπίδα ότι η Μεσσηνία θα εκπροσωπηθεί στο νέο υπουργικό συμβούλιο, για πρώτη φορά μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας ζουν τη δική τους αγωνία, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες – μέρες ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Πλην του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ως πρώην Πρωθυπουργός έχει εντελώς διαφορετικό πολιτικό ρόλο, οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές του Νομού (Γ. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς) αναμένουν τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού.

Όσον αφορά στον Γιάννη Λαμπρόπουλο, ο οποίος είναι ο μοναδικός βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει κυβερνητική εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στις κυβερνήσεις Καραμανλή και Σαμαρά, οι πιθανότητες συμμετοχής του στο νέο κυβερνητικό σχήμα μάλλον είναι λίγες, καθώς, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, η στελέχωση της νέα κυβέρνησης θα αφορά περισσότερο νέους βουλευτές, προκειμένου να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα της ανανέωσης.

Ο δεύτερος σε σταυρούς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, Μίλτος Χρυσομάλλης, διαθέτει το επιθυμητό προφίλ, καθώς είναι νέος σε ηλικία και είναι ο βουλευτής που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα, αν και εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίξει την πόρτα του υπουργικού συμβουλίου στους βουλευτές της Μεσσηνίας.

Ο Περικλής Μαντάς, παρότι και αυτός είναι ηλικιακά νέος, φαντάζει δύσκολο να δεχθεί πρόταση συμμετοχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα, καθώς από τη μια πλευρά είναι πολιτικά αδόκιμο να αξιοποιηθεί ο τελευταίος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στο Νομό και να παρακαμφθούν δυο βουλευτές με σημαντικά μεγαλύτερη απήχηση στο εκλογικό σώμα της Μεσσηνίας, ενώ πιθανή υπουργοποίησή του θα προκαλέσει επικοινωνιακό πονοκέφαλο στο Μαξίμου, δεδομένου ότι ο βουλευτής έχει απασχολήσει αρνητικά τα ΜΜΕ των Αθηνών με αφορμή το ζήτημα χρεών του από τις προηγούμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σενάρια για είσοδο ιδιώτη στην Ένωση Μεσσηνίας – Έντονο παρασκήνιο για τον πάλαι ποτέ κραταιό συνεταιρισμό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης διαλύει το ΕΣΥ με πανδημία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Αντώνης Σαμαράς: Η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, λένε κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού

Σαφείς αποστάσεις παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές. Και τούτο, καθώς η ανακοίνωση

Υποσχέσεις Μαντά για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας – «Διασφαλίσεις» ζητά ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου

Την ανάγκη να διατηρηθεί η σημερινή τοπική αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου της Κυπαρισσίας «και να δοθούν οι απαραίτητες διασφαλίσεις για αυτό», υπογράμμισε ο

Προκλητική απάντηση του υπουργείου Υγείας: Kαλύπτονται επαρκώς οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Πυλίας

Επαρκή κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων Κορώνης, Λογγά και Χαροκοπιού διαπιστώνει το υπουργείο υγείας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας της

Δείτε επίσης