Παγώνη: Θερίζει η μετάλλαξη Delta – Σε κίνδυνο και τα παιδιά

30 Αυγούστου 2021

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για την μετάλλαξη Delta η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

«Θερίζει η μετάλλαξη Delta, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Η μετάλλαξη Delta «απειλεί» και τα παιδιά, που βρίσκονται υπό μεγάλο κίνδυνο, επισημαίνει η πρόερος των νοσοκομειακών γιατρών, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. Η κυρία Παγώνη τονίζει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους και κάνει έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία: «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Delta είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία» τονίζει.

Όσον αφορά στο τείχος ανοσίας είπε πως ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 70%,  ενώ χρειαζόμαστε 80% τουλάχιστον για να χτιστεί.ADVERTISING

«Να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50» προτείνει η Ματίνα Παγώνη, καθώς, όπως λέει, άτομα μεγάλης ηλικίας είναι επικίνδυνο να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Στο θέμα των υγειονομικών, με την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό να εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος και τόνισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι ασθενείς: «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς» είπε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη.

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, ανέφερε ότι πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται  να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες» σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της PfizerΆλμπερτ Μπουρλά, η κυρία Παγώνη συμφώνησε ότι «φυσικά και μπορεί να υπάρξει μετάλλαξη που δεν πιάνει τα εμβόλια».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χειροπέδες λίγο πριν την επιβίβαση στο αεροπλάνο: 35χρονος επιχείρησε να πετάξει από Καλαμάτα στο Μιλάνο με πλαστά έγγραφα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

To KKE Μεσσηνίας για την εξέλιξη την πανδημίας: Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων – Tην Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα μαγαζιά

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα και την Κυριακή 28 Απριλίου θα είναι ανοικτά τα

Δείτε επίσης