To KKE Μεσσηνίας για την εξέλιξη την πανδημίας: Εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του!

/

Η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στο Νομό Μεσσηνίας έχει αποκλειστικά την σφραγίδα της Κυβέρνησης . Επιβεβαιώνει το ΚΚΕ που εδώ και καιρό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με επανειλημμένες παρεμβάσεις για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τα πρωτόκολλα- «κουρελόχαρτο» κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου, τις τραγικές ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας του Νομού.

Η υγεία και η προστασία του λαού δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με την ζυγαριά κόστους – οφέλους. Αυτή η πολιτική έχει δοκιμαστεί και ήδη εκφράζονται τα τραγικά αποτελέσματα και στον Νομό μας. Την περίοδο που εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού καταγράφονται καθημερινά, που δεκάδες χρειάζονται νοσηλεία η κατάσταση μόνο δυσοίωνη μπορεί να χαρακτηριστεί.

·           Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι επικίνδυνη! Ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μίας νόσου, υποστελεχωμένο με το προσωπικό χωρίς καμία στήριξη να δίνει τη μάχη με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.  Ομολογία της τραγικής κατάστασης είναι η διακοπή της λειτουργία των τακτικών ιατρείων και η παύση των τακτικών χειρουργείων. Όπως επίσης και η συνεχής μετακίνηση προσωπικού από κλινική σε κλινική, από τα Κέντρα Υγείας του Νομού στο Νοσοκομείο για να « μπορεί να βγει η εφημερία». Η κατάσταση πρόκειται να γίνει χειρότερη με την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Την ίδια στιγμή όλο το προηγούμενο διάστημα η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα κυβερνητικά επιτελεία εμφάνιζαν στο λαό μια εικόνα ψεύτικη, «όλα πάνε καλά» για να υπηρετήσουν την πολιτική της κυβέρνησης.

·           Τα Κέντρα Υγείας και όλη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ουσιαστικά λόγω ελλείψεων και προσανατολισμού δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τα στοιχειώδη, ενώ η λειτουργία τους για το επόμενο διάστημα είναι «στον αέρα».

·           Την ίδια στιγμή μεγάλα ιατρεία και δομές στον ιδιωτικό τομέα αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Η άσχημη κατάσταση στις δημόσιες δομές υγείας λειτουργεί ως τροφοδότης των κερδών τους.

·           Τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς είναι ανέκδοτο. Μπροστά στην  απρόσκοπτη κερδοφορία «δεν υπάρχει κορονοϊός». Η καταγγελίες εργαζομένων και σωματείων από τις αρχές του καλοκαιριού είναι πρωτοφανείς. Όπως πρωτοφανής είναι και η απραξία των αρμόδιων δομών ελέγχου.

Η προσπάθεια κυβέρνησης και τοπικών της επιτελείων να ρίξουν τις ευθύνες στο λαό που δεν εμβολιάζεται, είναι για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες. Με πρόσχημα “την προστασία του αγαθού της υγείας”, αξιοποιεί τον αναγκαίο για την αναχαίτιση της πανδημίας καθολικό εμβολιασμό σαν μέσο καλλιέργειας του κοινωνικού αυτοματισμού, εκβιασμών, απολύσεων, παραπέρα εμπορευματοποίησης του συστήματος Υγείας . Την ίδια στιγμή αρνείται να προστατεύσει “το αγαθό της υγείας” όταν πρόκειται να πάρει μέτρα που κοστίζουν στο κράτος και την εργοδοσία. Μέτρα για την αντιμετώπιση του συγχρωτισμού στους χώρους δουλειάς, για το ασφαλές άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Αποδεικνύεται πλέον και επιστημονικά ότι τα εμβόλια είναι αναγκαία αλλά δεν φτάνουν, και ότι χρειάζονται μέτρα προστασίας, όπως αυτά που διεκδικούν 18 μήνες τώρα εκατοντάδες σωματεία και φορείς, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα.

Άλλωστε  η ίδια η κυβέρνηση έχει τις περισσότερες ευθύνες για την υπονόμευση των εμβολιασμών και την καλλιέργεια του ανορθολογισμού. Τον τροφοδοτεί νυχθημερόν με τις παλινωδίες της, τη μετατροπή του εμβολίου σε μέσο συναλλαγής κι εξαγοράς , την ανύπαρκτη φαρμακοεπαγρύπνηση.

Εδώ και τώρα ο λαός πρέπει να πάρει την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής και της υγείας του στα χέρια του. Με μαζικό – μαχητικό αγώνα να παλέψει ώστε να παρθούν τώρα μέτρα:

·       Άμεσες μαζικές, μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και όλων των Κέντρων Υγείας.

·       Να εξασφαλιστεί ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα λειτουργεί πλήρως για όλες τις ασθένειες, να σταματήσει να είναι μίας νόσου.

·       Να απεμπλακεί το νοσοκομείο από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, να αναπτυχθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα και να στελεχωθούν αυτά που λειτουργούν ήδη.

·       Να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές που λειτουργούν στην πόλη της Καλαμάτας. Την στιγμή που στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν λειτουργούν τακτικά χειρουργεία και ιατρεία, την ίδια στιγμή μεγάλη ιδιωτική πολυκλινική στην ίδια πόλη να λειτουργεί απρόσκοπτα, και με ενισχυμένη πελατεία λόγο της κατάστασης στον δημόσιο τομέα.

·       Να ενταχτούν όλοι οι ιδιώτες αυτοαπασχολούμενοι ιατροί στον Νομό σε ένα κεντρικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

·       Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται. Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δε θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση. Εξασφάλιση της αναγκαίας φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού

·       Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας να γίνουν δωρεάν μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι αρμόδιες κρατικές ελεγκτικές υπηρεσίες και να διενεργούν συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας των εργαζομένων, αλλά και όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

·       Να εξασφαλίζονται όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που νοσούν ή μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα, καθώς αυτό δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη σε συνθήκες μάλιστα έξαρσης της πανδημίας.

·       Να δοθεί έκτακτη στήριξη στους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό και στους καλλιτέχνες, που χάνουν μεροκάματα, λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων.

Δελτίο τύπου

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παγώνη: Θερίζει η μετάλλαξη Delta – Σε κίνδυνο και τα παιδιά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αφγανιστάν: Οι γυναίκες θα μπορούν να φοιτούν στο πανεπιστήμιο αλλά…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ