Κτηματολόγιο: Ψάχνουν να βρουν κτήματα και οικόπεδα οι ιδιοκτήτες τους – Στο 90% τα λάθη και οι αστοχίες στην περιοχή της Τριφυλίας

/

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προανάρτηση των στοιχείων του Κτηματολογίου, που αφορούν στη Μεσσηνία, καθώς τα λάθη που εντοπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι πολλά.

Αστοχίες έχουν εντοπιστεί σε πολλές περιοχές του Νομού, ωστόσο, στην Τριφυλία το ποσοστό των αστοχιών φτάνει το 90%, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Τριφυλίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους απόφαση οι δύο σύλλογοι σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «από τους μέχρι σήμερα εκτεταμένους ελέγχους που έχουμε κάνει στο διάστημα των δύο εβδομάδων για δηλώσεις που υποβάλλαμε, διαπιστώσαμε ότι όσον αφορά τα όρια των γεωτεμαχίων το κτηματολόγιο έχει αστοχήσει στην Τριφυλία σε ποσοστό 90%, ενώ υπάρχουν και λάθη στα υπόλοιπα στοιχεία σε μικρότερο βαθμό. Δηλαδή δεν υπάρχει χωράφι και οικόπεδο που να βρίσκεται στη σωστή θέση».

Μάλιστα, οι Σύλλογοι των μηχανικών και των δικηγόρων της Τριφυλίας και της Κυπαρισσίας αντίστοιχα ζητούν την αναβολή της προανάρτησης του Κτηματολογίου στην Τριφυλία και καλούν το Δήμο της περιοχής, αλλά και τους βουλευτές της Μεσσηνίας να υποστηρίζουν το αίτημά του.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα για δεκαήμερο προσκύνημα η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας (φωτογραφίες)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυπαρισσία: Ψυχρός και κυνικός ο Ρουμάνος σύντροφος της 42χρονης – Τι είπε στην Αγγελική Νικολούλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ