Ανούσιο «πινγκ πονγκ» ευθυνών και «θα» μεταξύ Καραμανλή – Χαρίτση με φόντο τον οδικό άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα

6 Σεπτεμβρίου 2021

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Μεσσηνία, Αλέξης Χαρίτσης, προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με τον οδικό άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα. Καμία συγκεκριμένη δέσμευση από τον νυν υπουργό της ΝΔ, γενικολογίες από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα του οδικού άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα απασχόλησε για πολλοστή φορά τη Δευτέρα τη Βουλή.

Στην ομιλία του ο κ. Χαρίτσης αναλώθηκε σε χιλιοειπωμένες παραδοχές, καθώς ανέφερε πως με την υλοποίηση του ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα αποτελέσει κρίσιμο συνδετικό κρίκο της Ολυμπίας Οδού με τον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου και θα προσδώσει μεγάλα αναπτυξιακά οφέλη στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές των δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος, αλλά και σε ολόκληρη την νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Παράλληλα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε την παράμετρο της οδικής ασφάλειας λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας του υφιστάμενου πεπαλαιωμένου οδικού άξονα.

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι τα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά της κυβέρνησης σχετικά με τον σχεδιασμό για την υλοποίηση του κρίσιμου αυτού έργου, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία, παρότι υπήρξαν υποσχέσεις, το έργο τελικά δεν προχώρησε.

Στην απάντηση του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απέφυγε να δεσμευτεί για οτιδήποτε ουσιαστικό, καθώς και αυτός αναλώθηκε σε γενικόλογες παραδοχές.

Σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 190.000.000 ευρώ, είναι δύσκολο να κατασκευαστεί ως ένα «κλασικό δημόσιο έργο» και συμπλήρωσε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ενταχθεί και πάλι στη σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, χωρίς όμως να διευκρινίζει την ακριβή διαδικασία.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι οι μελέτες του έργου χρειάζονται επικαιροποίηση και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Υποδομών θα εξασφαλίσει τα περίπου 6.000.000 ευρώ που απαιτούνται, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θλιβερό ρεκόρ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 4 θάνατοι από κορονοϊό σε 24 ώρες – 62 ασθενείς στην κλινική covid

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πληθαίνουν οι «γαλάζιοι» θαυμαστές του Αλέξη Χαρίτση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης