Το φάντασμα της χαμένης βουλευτικής καρέκλας οδηγεί τον Π. Μαντά στην εποχή του Μαυρογιαλούρου!

//

Σε πλήρη πολιτικό αδιέξοδο έχει περιέλθει ο τελευταίος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς δεν διστάζει να υπονομεύσει τον ίδιο του τον εαυτό για να κερδίσει μερικές στιγμές δημοσιότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ζήτημα του κτηματολογίου και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, ιδιαίτερα στην περιοχή της Τριφυλίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντάς την περασμένη Παρασκευή (3/9) κατέθεσε ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει ορθή αποτύπωση των κτηματολογικών χαρτών, χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία για τους πολίτες;
  2. Εξετάζει η κυβέρνηση την αναβολή της διαδικασίας προανάρτησης για την περιοχή της Τριφυλίας, προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις στην κτηματολογική βάση;
  3. Με ποιους τρόπους σχεδιάζει η κυβέρνηση να βελτιώσει τις σχετικές διαδικασίες κτηματογράφησης, ώστε να αντιμετωπισθούν γρήγορα και αποτελεσματικά αντίστοιχα φαινόμενα λανθασμένων καταχωρίσεων, προς όφελος και διασφάλιση των πολιτών;

Ωστόσο, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της ερώτησής του, ο ίδιος επανέρχεται, μόλις 4 ημέρες μετά, και ανακοινώνει, μετά την επίσκεψη του γενικού διευθυντή της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» στην Καλαμάτα την Τρίτη, ότι βρέθηκε λύση στο ζήτημα!

Σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μαντάς την Τρίτη (7/9):

«Κεντρική τεχνική λύση χωρίς την εμπλοκή των πολιτών, για το μεγάλο πρόβλημα με τις χιλιάδες εσφαλμένες αναρτήσεις στην περιοχή της Τριφυλίας, σχεδιάζει το Κτηματολόγιο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Οι αντιφάσεις και το παρασκήνιο

Οι προφανείς αντιφάσεις του κ. Μαντά, ο οποίος εμφανίζεται να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή χωρίς να έχει φροντίσει από πριν να ενημερωθεί, για το πως σχεδιάζει η κυβέρνησή του να επιλύσει το αντικείμενο της ερώτησής του, δείχνουν ότι είτε ο κ. Βουλευτής καταθέτει ερωτήσεις για λόγους εντυπώσεων, είτε ότι κάτι μεσολάβησε το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή έως την Τρίτη, που τον ανάγκασε να αυτοϋπονομευθεί.

Δυστυχώς, για τον βουλευτή της Μεσσηνίας ισχύουν και τα δύο.

Εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι ο κ. Μαντάς δεν μπήκε στον κόπο να απευθυνθεί στα στελέχη της κυβέρνησης και της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», πριν καταθέσει τη σχετική ερώτηση στη βουλή. Είχε άγνοια για τον σχεδιασμό αντιμετώπισης του προβλήματος και το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εμφανιστεί ως ο βουλευτής που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου, ιδιαίτερα για τα ζητήματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Τριφυλίας.

Αυτό, όμως, που ανάγκασε τον κ. Μαντά να αποκαλυφθεί απροκάλυπτα, ήταν το γεγονός ότι ένας άλλος συνάδελφός του, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ανέλαβε τις προηγούμενες μέρες πρωτοβουλίες, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσομάλλης σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, αναφέρθηκε στις επαφές που είχε από την περασμένη Πέμπτη με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον υφυπουργό αρμόδιο για το κτηματολόγιο Θοδωρή Λιβάνιο και τον γενικό διευθυντή της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», Στέφανο Κοτσώλη. Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Χρυσομάλλης έκανε γνωστό ότι στις 7 Σεπτεμβρίου θα βρεθεί εκτάκτως στην Καλαμάτα ο γενικός διευθυντής της «Κτηματολόγιο Α.Ε», ενώ προϊδέασε και για τη λύση που προωθεί η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να μην ταλαιπωρηθεί κανένας συμπολίτης μας και να ενσωματωθούν τα τοπογραφικά των ιδιοκτησιών που έχουν εκπονήσει οι μηχανικοί».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, αλλά κυρίως η διαφορετική πολιτική προσέγγιση από τον κ. Χρυσομάλλη, ήταν το γεγονός που μεσολάβησε και ανάγκασε τον κ. Μαντά να αυτοαναιρεθεί και να υπονομεύσει τον ίδιο του τον εαυτό.

Τα πολιτικά αδιέξοδα του κ. Μαντά

Όλα αυτά θα είχαν μικρή σημασία και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με θυμηδία άλλες εποχές, καθώς ουδόλως απασχολεί τους πολίτες το άγχος του κ. Μαντά να επανεκλεγεί βουλευτής ή τα πολιτικά απωθημένα που κουβαλάει έναντι των συναδέλφων του.

Ωστόσο, σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο, η Μεσσηνία δεν έχει την πολυτέλεια να έχει έναν βουλευτή, ο οποίος εξαναγκάζεται από τα προσωπικά του πολιτικά αδιέξοδα να λειτουργεί ανεύθυνα, έναν βουλευτή που πολιτεύεται με μόνο γνώμονα την προσωπική του προβολή, έναν βουλευτή που νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, στους οποίους «πουλάει» καθρεφτάκια για να «αγοράσει» σταυρούς.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πανδημία «μαϊμού» εμβολιασμών – Σε ποιες πόλεις γίνονται έρευνες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ήττα στη 2η παράταση για τον Παναθηναϊκό – Τραυματίστηκε ο Μέικον

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.