Μελέτη για την κάλυψη επιπλέον τμήματος του Νέδοντα θα προτείνει ο δήμος Καλαμάτας – Στόχος οι περισσότερες θέσεις πάρκινγκ

/

Σε ενημέρωση για το αντιπλημμυρικό έργο του Μορέα, προϋπολογισμού περίπου 80.000.000 ευρώ, προχώρησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο οι μελέτες του έργου βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση τους, προκειμένου εν συνεχεία να ακολουθήσει η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

Ο κ. Βασιλόπουλος γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο των μελετών που εκπονούνται ο δήμος Καλαμάτας θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά προτάσεων.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε μία εκ των μελετών που θα προτείνει ο δήμος Καλαμάτας αφορά το ενδεχόμενο κάλυψης του Νέδοντα από το βόρειο υφιστάμενο πάρκινγκ έως την εκβολή του ρέμματος «Καραμπογιά» (κοντά στο ΚΤΕΛ) ή την στατική ενίσχυση του βόρειου πάρκινγκ.

Ο δήμος Καλαμάτας έχει ταχθεί υπέρ της διεύρυνσης του σκεπασμένου τμήματος του Νέδοντα προς βορά, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις πάρκινγκ, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας έχει προτείνει και τη λύση υπέργειων χώρων στάθμευσης τόσο στο βόρειο όσο και στο μεγάλο πάρκινγκ του Νέδοντα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του εν λόγω αντιπλημμυρικού έργου, εκτός των άλλων, προβλέπεται η ανακατασκευή του σκεπασμένου τμήματος του Νέδοντα στο ύψος του ιστορικού Δημαρχείου και από την οδό Κιλκίς έως την οδό 23ης Μαρτίου, η κατασκευή νέας γέφυρας στο ύψος της οδού Κλαδά, καθώς και η εκβάθυνση και η διαπλάτυνση σε αρκετά σημεία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 55 ασθενείς στην κλινική covid και 4 άτομα στη ΜΕΘ – Έχασε τη μάχη μια γυναίκα – 5 νέες εισαγωγές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κτηματολόγιο: Διακοπή και παράταση της προανάρτησης για τον Δήμο Τριφυλίας – Η ανακοίνωση Χρυσομάλλη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ