Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα το καλοκαίρι στην Πελοπόννησο – Τα στοιχεία της αστυνομίας

11 Σεπτεμβρίου 2021

Στη διοικητική περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021 καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες Κορινθίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Λακωνίας 98 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 21 άτομα, ενώ εννέα άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 97 τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, είχαν σημειωθεί και στις πέντε περιφερειακές ενότητες, 125 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει την ζωή τους εννέα άτομα.

Επίσης, είχαν τραυματιστεί σοβαρά 11 άτομα, ενώ άλλα 139 άτομα είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο μεγαλύτερος αριθμός των τροχαίων κατά την διάρκεια των τριών καλοκαιρινών μηνών του 2021 σημειώθηκαν τον Ιούνιο, όπου έφθασαν τα 38 και τα λιγότερα τον Αύγουστο όπου καταγράφηκαν 29.

Σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, τα περισσότερα καταγράφηκαν τον Ιούνιο, όπου 11 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 38 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά, ενώ τα λιγότερα θύματα καταγράφηκαν τον Ιούλιο, όπου τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους.

Επίσης, ο μικρότερος αριθμός τραυματιών καταγράφηκε τον Αύγουστο, όπου 32 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά.

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια των ελέγχων της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο των πέντε περιφερειακών ενοτήτων για την διαπίστωση παραβάσεων, καταγράφηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021, 8.847 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 5.773 για υπερβολική ταχύτητα, 700 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση και 1.000 για μη χρήση κράνους από οδηγούς δικύκλων.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 καταγράφηκαν στην διοικητική περιφέρεια Πελοποννήσου 8.471 επικίνδυνες παραβάσεις, εκ των οποίων 5.833 για υπερβολική ταχύτητα, 454 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 788 για μη χρήση κράνους.

Επίσης, να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2021 πραγματοποιήθηκαν 32.097 αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 928 παραβάσεις, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα του 2020 διενεργήθηκαν 33.096 αλκοτέστ και καταγράφηκαν 821 παραβάσεις.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τζόκοβιτς: «Στηρίζω τον Στέφανο, άδικες οι επιθέσεις που δέχθηκε»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους και το μέρισμά της να αφορά πρωτίστως τη νέα γενιά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στη Μεσσηνία: 19 συλλήψεις και κατάσχεση ναρκωτικών

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (27/3) στη Μεσσηνία, σύμφωνα με με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Κατά

Δείτε επίσης