Εν αναμονή του διαγωνισμού: Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης η αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου

Στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς και η εκκίνηση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της μαρίνας Πύλου και Λευκίμμης Κέρκυρας» εντάσσονται μεταξύ των σημαντικότερων δράσεων στο πεδίο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Η μαρίνα Πύλου βρίσκεται στο κεντρικό και βορειανατολικό τμήμα της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πύλου και έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 129 σκαφών με μήκος από 8μ. έως 30μ.   

Η χερσαία ζώνη της μαρίνας έχει έκταση 32.195 τ.μ. και με βάση το νέο Χωροταξικό Σχέδιο για την μαρίνα (Προεδρικό Διάταγμα ΦΕΚ ), ο συντελεστή δόμησης ανέρχεται στο 20%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης είναι 30%. 

Η μαρίνα θα προσφέρει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η χρήση κατοικίας με ποσόστωση έως 20%. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2021.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ