Κορονοϊός: Μειωμένο αλλά σε υψηλό επίπεδο το ιικό φορτίο στον βιολογικό καθαρισμό της Καλαμάτας

Σε υψηλό επίπεδο παραμένει, παρά τη μείωση, το ιικό φορτίο στον βιολογικό καθαρισμό της Καλαμάτας, καθώς η τελευταία ανάλυση έδειξε 55.000 αντίγραφα ανά λίτρο λυμάτων.

Περίπου 25.000 αντίγραφα κορονοϊού λιγότερα, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, έδειξε η τελευταία ανάλυση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών», στον βιολογικό καθαρισμό της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, στην μέτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 – 10 Σεπτεμβρίου εντοπίστηκαν 55.000 αντίγραφα του ιού, ενώ στην αντίστοιχη μέτρηση στα τέλη του Αυγούστου τα αντίγραφα ήταν 79.000.

Ωστόσο, η μείωση που προκύπτει από τους εργαστηριακούς ελέγχους δεν προκαλεί εφησυχασμό, δεδομένου ότι τα 55.000 αντίγραφα οδηγούν στην εκτίμηση ότι υπάρχουν χιλιάδες ενεργά κρούσματα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

H ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας:

Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 8-10 Σεπτεμβρίου  2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31363001 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε σταθερά υψηλό ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Τονίζεται ότι σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των αναλύσεων που αφορούσαν την ποσοτικοποίηση του SARS-CoV2 στο δείγμα λυμάτων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας γίνεται γνωστό ότι το αποτέλεσμα ήταν 55.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων. Από την ανάλυση παρατηρείται σταθερά υψηλό ιικό φορτίο, το οποίο πρέπει να συνεκτιμηθεί και με τα αντίστοιχα περιστατικά που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας ανάλυσης:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ