Σχολεία της Μεσσηνίας: Αγιασμός με το βλέμμα στραμμένο στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού

Χωρίς προβλήματα το άνοιγμα των σχολείων στη Μεσσηνία. Με μάσκες, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις η επιστροφή των μαθητών και εκπαιδευτικών στα θρανία. Έκδηλη η αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επιπτώσεις που θα έχει στη λειτουργία των σχολείων η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ήταν το κυρίαρχο ζήτημα την πρώτη ημέρα της επιστροφής των μαθητών της Μεσσηνίας στα σχολεία.

Μαθητές, γονείς, αλλά και εκπαιδευτικοί δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους, αλλά και την αγωνία τους για το επόμενο χρονικό διάστημα οπότε και θα αποτυπωθούν τα πρώτα στοιχεία των επιπτώσεων της πανδημίας στη λειτουργία των σχολείων, αλλά και θα κριθούν στην πράξη οι αποφάσεις και τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί προσέρχονται πλέον στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου. 

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα εφτά ημερών ως εξής:

*Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα: Δυο εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων. Εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δυο εργαστηριακά).

*Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα: Δυο αυτοδιαγνωστικά τεστ ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ