Λιβανός για τη σταφίδα: Στηρίζουμε τους παραγωγούς όχι τις ιδιωτικές επιχειρήσεις – Άδειασμα σε Μαντά και Λαμπρόπουλο

Έκοψε την όρεξη της  της Παναιγιάλειας Ενωσης Συνεταιρισμών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. «Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε τους παραγωγούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για εμπορικές επιχειρήσεις είτε είναι ιδιωτικές είτε είναι συνεταιριστικές», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για τη σταφίδα.

Απαντήσεις στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την τιμή και τα αποθέματα της σταφίδας έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαϊάς του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε στο αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν μπορεί η πολιτεία να στηρίξει μια ιδιωτική επιχείρηση, όπως είναι η Παναιγειάλειος Ένωση.

Αντθέτως, ο κ. Λιβανός δήλωσε ότι θα στηριχτούν οι παραγωγοί σταφίδας, αν και εφόσον προκύψει ζήτημα με την τιμή του προϊόντος.

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει αυτό το εμβληματικό προϊόν που συνδέεται και με την ιστορία της χώρας μας. Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε τους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας. Δεν μπορούμε
να κάνουμε το ίδιο για εμπορικές επιχειρήσεις είτε είναι ιδιωτικές είτε είναι
συνεταιριστικές.  Και να θέλαμε δεν μπορούμε να το κάνουμε
» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι οι απαντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης συνιστούν ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα και των βουλευτών Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά και Γιάννη Λαμπρόπουλου, οι οποίοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα έχουν ταχθεί στο πλευρό εκείνων που διεκδικούν το αίτημα για οικονομική στήριξη μια συγκεκριμένης ιδιωτικής επιχείρησης, της Πανεγιάλειας Ένωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ