«Κλείδωσαν» νήπια στην τάξη γιατί το σχολείο δεν είχε αυλόπορτα – Οργισμένες αντιδράσεις

Σε προκάτ κτίριο που δεν έχει αυλόπορτα, ξεκίνησαν να κάνουν μάθημα μικρά παιδιά σε νηπιαγωγείο στον Εύοσμο. Μάλιστα, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, την πέρασαν «κλειδωμένα» μέσα στην τάξη, καθώς το «σχολείο» τους δεν έχει εξωτερική πόρτα.

Πρόκειται για το παράρτημα του 34ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου. Οι – κατά τα άλλα – νεοσύστατες εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου, που δείχνουν προχειρότητα, όχι μόνο δεν τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας, ειδικότερα όταν μιλάμε για παιδιά μικρής ηλικίας, αλλά πολλά σημεία είναι άκρως επικίνδυνα ακόμη και για τη σωματική τους ακεραιότητα. 

Η εικόνα που αντίκρυσαν χθες οι γονείς, που συνόδευσαν εκεί τα παιδιά τους, ήταν αποκαρδιωτική και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις – από απόγνωση έως οργή.

Είναι χαρακτηριστικό πως την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, τα παιδιά έμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια των διδακτικών ωρών «κλειδωμένα» στο εσωτερικό του προκάτ κτιρίου που κατασκευάστηκε και ξεκίνησε άρον-άρον τη λειτουργία του, προκειμένου να λύσει ένα από τα πολλά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει συνολικά η περιοχή του Ευόσμου.

Ωστόσο, θα έπρεπε τουλάχιστον να τηρούνται οι στοιχειώδεις και βασικοί κανόνες ασφαλείας, κάτι που, στην περίπτωση του εν λόγω παραρτήματος Νηπιαγωγείου, δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο.

Στο σχολείο δεν έχει τοποθετηθεί αυλόπορτα, καλώδια κρέμονται από τσιμεντοκατασκευές,  η περίφραξη δεν έχει ολοκληρωθεί, αιχμηρά συρματοπλέγματα περιμετρικά του προαυλίου εξέχουν με κίνδυνο τραυματισμού, ενώ ανολοκλήρωτες υδραυλικές εγκαταστάσεις πετιούνται ξαφνικά από το υπέδαφος μέσα από λακκούβες, με την οργή των γονέων να ξεχειλίζει.

Πηγή:in.gr

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ