Οργιάζει το παρασκήνιο για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Μπάσιμο Νίκα στα μουλωχτά – Η απάντηση της πλευράς Σαμαρά

Να πατήσει πόδι στη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα, επιχειρεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Επιφυλάξεις στην πλευρά Μητσοτάκη. Ετοιμότητα στο μπλοκ Σαμαρά.

Τον Δημήτρη Μπούχαλη, πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας και στενό συνεργάτη του, θέλει για πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Σημειώνεται ότι η εκλογική διαδικασία για την εκλογή των νέων προέδρων των νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress το όνομα του κ. Μπούχαλη έχει …προωθηθεί από τον κ. Νίκα σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τα οποία διατηρεί καλές σχέσεις και ανήκουν στο «προεδρικό μπλοκ» του κυβερνόντος κόμματος.

Ο κ. Νίκας, όπως σημειώνουν στελέχη της ΝΔ που γνωρίζουν τις διεργασίες, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τον τοπικό κομματικό μηχανισμό, μιας και θέλει να προετοιμάσει τον γιό του για την κεντρική πολιτική σκηνή. Ως εκ τούτου, σημειώνουν οι ίδιοι άνθρωποι, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τον ίδιο ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες να βρεθεί στο τιμόνι της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Σκεπτικισμός στην πλευρά Μητσοτάκη

Ωστόσο, παρότι ο κ. Νίκας πιέζει προς την πιο πάνω κατεύθυνση, το ζήτημα της υποψηφιότητάς του κ. Μπούχαλη αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό, δεδομένου ότι υπάρχει προβληματισμός για το αν έχει έρθει η ώρα να μπει η πλευρά Μητσοτάκη δυναμικά στα της Μεσσηνίας, στα της ιδιαίτερης πατρίδας του Αντώνη Σαμαρά.

Ετοιμότητα στην πλευρά Σαμαρά

Την ίδια στιγμή το «μπλοκ Σαμαρά», το οποίο παραδοσιακά διαθέτει τις πιο ισχυρές δυνάμεις στο Νομό είναι σε ετοιμότητα και έχει ήδη καταλήξει στο πρόσωπο που θα στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν με νόημα άνθρωποι που γνωρίζουν τις ζυμώσεις στην πλευρά Σαμαρά, αλλά και έχουν γνώση των μεθοδεύσεων Νίκα, οι κομματικές διαδικασίες είναι ανοιχτές για όλους, ακόμα και για εκείνους που έχουν προσωπικούς λόγους να ενδιαφέρονται. «Ιδού η Ρόδος, ιδού το πήδημα, ιδού και η βάση της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ