Ζήτημα στατικής επάρκειας στο κτίριο: Μάθημα σε προκάτ αίθουσες θα κάνουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Χώρας από τις 10 Οκτωβρίου

15 Σεπτεμβρίου 2021

Σε προκατασκευασμένες αίθουσες θα στεγαστούν οι περισσότεροι από 100 μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου της Χώρας, καθώς το κτίριο του σχολείου κρίθηκε στατικά ανεπαρκές.

Οι προκατασκευασμένες αίθουσες θα τοποθετηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου έως τις 10 Οκτωβρίου, καθώς υπάρχει σχετική συνεννόηση με τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.».

Οι μαθητές του σχολείου θα στεγαστούν στις συγκεκριμένες αίθουσες για άγνωστο χρονικό διάστημα, καθώς το κτίριο που στεγάζει τα δυο σχολεία χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να αρθούν οι ανεπάρκειες.

Το συγκεκριμένο σχολείο έχει κατασκευαστεί στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και η φθορά του χρόνου είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, ωστόσο, δεν υπήρξε η αναγκαίος σχεδιασμός, προκειμένου τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί να επιλυθούν εγκαίρως.

Το εξωφρενικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, δε, είναι ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε εγκριθεί παρέμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτιρίου, είχε εγκριθεί δηλαδή ένα έργο που δεν απαντά στην πρώτιστη ανάγκη, που είναι η στατική επάρκεια.

Πλέον, μετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποστούν την ταλαιπωρία της στέγασης σε προκατασκευασμένες αίθουσες, γεγονός που δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το στοίχημα για την περιοχή είναι να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες, προκειμένου να γίνουν επιτέλους οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο, ώστε οι μαθητές των δύο σχολείων να επιστρέψουν με ασφάλεια στις σχολικές αίθουσες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική Κοινότητα της ΄Χώρας είναι το μεγαλύτερο χωριό του δήμου Πύλου – Νέστορος, ωστόσο, οι υποδομές της περιοχής, όπως είναι το εν λόγω κτίριο, είχαν αφεθεί στην τύχη τους επί πολλά χρόνια.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το συγκεκριμένο χωριό να έχει μείνει πίσω από πλευράς υποδομών, να μην διαθέτει σύγχρονες αναπτυξιακές δυνατότητες και με το πέρασμα του χρόνου να δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα αδιέξοδα για τους κατοίκους του.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο μικροσκόπιο ο θάνατος του 15χρονου από την Αρκαδία – Υπό διερεύνηση αν σχετίζεται με το εμβόλιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θάνατος 69χρονου από κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 40 ασθενείς στην κλινική covid και 4 στη ΜΕΘ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας: Σήμερα η παρουσίαση καινοτόμων συνεργασιών των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων (χώρος πατινάζ), στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Παρασκευή – 28/6) η παρουσίαση των νέων εκπαιδευτικών συνεργασιών των Εκπαιδευτηρίων

Δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου των ΗΠΑ σε μαθητές της Μεσσηνίας – Συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά με το Columbia School

Τα Εκπαιδευτήριά Μπουγά, σε συνεργασία με το Λύκειο Columbia School, υπό την αιγίδα του Αμερικανικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου COGNIA (αντίστοιχος φορέας του Ινστιτούτου

Δείτε επίσης