Τέλος και επίσημα το μίνι lockdown στη Μεσσηνία – Ανάσα για τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού – Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

//

Δεν παρατάθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, τα έκτακτα τοπικά μέτρα, τα οποία είχαν επιβληθεί τις 3 τελευταίες εβδομάδες στη Μεσσηνία. Ανάσα στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού.

Τέλος και επίσημα στο μίνι lockdown στη Μεσσηνία έβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς ο Νομός δεν βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που επιβλήθηκαν ή παρατάθηκαν τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα.

Με την συγκεκριμένη απόφαση αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και της απαγόρευσης μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Μεσσηνίας, κάτι που θα δώσει ανάσα στα καταστήματα αναψυχής και εστίασης του Νομού.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Παράλληλα, στο επίπεδο 3* (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

*Επίπεδο 3 – Πορτοκαλί: Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα: Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: Αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-2, πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση, πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς μολύνθηκε από περιστέρια»: Αποκάλυψη για τον θάνατο του μεγάλου προπονητή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Έξωση» Νίκα στους υπαλλήλους από το διοικητήριο της Μεσσηνίας μέχρι την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του κτιρίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ