Τέλος το μίνι lockdown στη Μεσσηνία αλλά ο Νομός παραμένει υπό «επιτήρηση» – Οι δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς

//

Την απόφαση να αρθούν τα τοπικά περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στη Μεσσηνία έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων. Ωστόσο, ο Νομός θα είναι υπό στενή παρακολούθηση, καθώς ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός, ενώ οι εμβολιασμοί έχουν καθηλωθεί σε χαμηλούς αριθμούς.

Άρση των των τοπικών μέτρων, τα οποία έχουν επιβληθεί στη Μεσσηνίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναμένεται να ανακοινώσει η Πολιτική Προστασία.

Έτσι, από την Παρασκευή παύει να ισχύει ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00, ενώ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα επιτρέπεται η μουσική.

Το «προμήνυμα» για την άρση των περιοριστικών μέτρων στο Νομό είχε σταλεί από την Τετάρτη, καθώς η Μεσσηνία βγήκε από το κόκκινο και υποχώρησε στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη.

Ωστόσο, η απόφαση της Επιτροπής για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ήταν οριακή, δεδομένου ότι υπάρχουν δείκτες που ακόμα ανησυχούν τους ειδικούς.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο στοιχεία, τα οποία προκαλούν ακόμα ανησυχία και εντάσσουν τη Μεσσηνίας στις περιοχές που βρίσκονται ήδη και θα βρίσκονται και το επόμενο χρονικό διάστημα υπό στενή παρακολούθηση.

Ο πρώτος δείκτης σχετίζεται με τον δείκτη θετικότητας, ο οποίος βρίσκεται στο 2,10% και κατατάσσει τη Μεσσηνία στη 17η θέση ανάμεσα στις 74 Περιφερειακές Ενότητες.

O δεύτερος δείκτης, ο οποίος επίσης κατατάσσει τη Μεσσηνία στις «υπό παρακολούθηση» περιοχές της χώρας είναι αυτός που σχετίζεται με τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στη Μεσσηνία οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί κυμαίνονται από 48 έως 51%, ποσοστό που είναι κάτω από το μέσο όρο της Χώρας, ο οποίος είναι κοντά στο 56%.

Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο που συνδέεται με τον εμβολιασμό στη Μεσσηνία και προκαλεί ανησυχία είναι ότι η διαδικασία παραμένει εδώ και καιρό καθηλωμένη, δεδομένου ότι είναι λίγοι εκείνοι που προσέρχονται για να εμβολιαστούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο 24ωρο κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν 555 εμβολιασμοί συνολικά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και στη Μεσσηνία, θα κριθούν από την πορεία του κορονοϊού στα σχολεία, τα οποία άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα τους ειδικούς μια πρώτη εικόνα για την επίδραση της λειτουργίας των σχολείων στην εξέλιξη της πανδημίας θα την έχουμε από τις 25 Σεπτεμβρίου και μετά.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Λίβερπουλ το «γύρισε», η Ρεάλ… απέδρασε

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

80χρονος ιερέας ασελγούσε σε 11χρονο κορίτσι – Καταδικάστηκε για συνέργεια η μητέρα του παιδιού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ