Σκληρή ανακοίνωση του ΚΚΕ για το γυμνάσιο – λύκειο της Χώρας: Εγκληματική η στέγαση μαθητών σε ακατάλληλο σχολείο

17 Σεπτεμβρίου 2021

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα της στατικής επάρκειας του γυμνασίου – λυκείου της Χώρας εξέδωσε η ΚΟΒ Πυλίας του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα στατικής επάρκειας και από τις 10 Οκτωβρίου οι περισσότεροι από 100 μαθητές του θα κάνουν μαθήματα σε προκάτ αίθουσες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Μόλις άνοιξαν τα σχολεία, ο Δήμαρχος Πύλου “θυμήθηκε” ότι το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας είναι στατικά ακατάλληλο.

Αφού 3 χρόνια το “έκρυβε” και ενώ τα σχολεία είναι κλειστά εδώ και 2 χρόνια, μόλις άνοιξαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της Κυβέρνησης ξανακλείνουν το Γυμνάσιο – Λύκειο της Χώρας.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες που έχουν οι αρμόδιες αρχές! Το σοβαρό πρόβλημα της στατικής ακαταλληλότητας δεν το έμαθαν εχθές.

Το ήξεραν πολύ καλά και η σημερινή και η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η αργοπορία στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος είναι εγκληματική. Η στέγαση 100αδων μαθητών σε ακατάλληλο σχολείο μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Αποδεικνύεται ότι οι προτεραιότητες των Δημοτικών Αρχών δεν είναι η αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών, αλλά το τρεχαλητό για την ανάδειξη της περιοχής ως πεδίο τουριστικών επενδύσεων. 

Γι’ αυτό και δεν διεκδίκησαν κονδύλια για τον έλεγχο και την αναβάθμιση της κτηριακής υποδομής των δομών εκπαίδευσης του Δήμου. Το πόσο επικίνδυνοι είναι, αποδεικνύεται από το τραγελαφικό γεγονός, ότι είχαν εντάξει το συγκεκριμένο στατικά ακατάλληλο κτίριο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.

Αντίστοιχα εγκληματικές ευθύνες έχει και η κυβέρνηση που όλη αυτή την περίοδο νομοθετεί για “νέο σχολείο της αγοράς” πιο εξοντωτικό, μακριά από τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών σήμερα, και όχι για σχολεία ασφαλή που θα δίνουν ουσιαστική μόρφωση στα παιδιά.

Ευθύνες έχουν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που την αντισεισμική θωράκιση, ακόμα και των σχολείων, την θεωρούν κόστος, μη επιλέξιμη δαπάνη. Όταν όμως αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των επενδυτών και των τραπεζών τρέχουν να τα υλοποιήσουν, “ξεπερνάνε” γραφειοκρατίες και κολλήματα.

·    Εδώ και τώρα, χωρίς χρονοτριβές να ανακατασκευαστεί πλήρως και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και προδιαγραφές το Γυμνάσιο – Λύκειο της Χώρας. Να αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα της στέγασης, όπως ορίζουν οι δυνατότητες της επιστήμης το 2021.

·    Μέχρι τότε, και μόνο ως προσωρινή λύση, να διαμορφωθεί ειδικός χώρος για να στεγαστεί το σχολείο. Χώρος που θα περιλαμβάνει όλες τις υποδομές (κατάλληλες αίθουσες προκατ, τουαλέτες, στέγαστρα, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, προαύλιο, περίφραξη κτλ). Να αξιοποιηθεί για αυτό τον λόγο κατάλληλος χώρος (δημόσιος ή ιδιωτικός) που θα τηρεί τις προδιαγραφές για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. 

·    Να γίνουν σε όλα τα σχολεία του Δήμου, άμεσα έλεγχοι σεισμικής επάρκειας και στατικότητας. Τα αποτελέσματα να δημοσιευτούν άμεσα.

Ο λαός της περιοχής, οι γονείς, τα παιδιά να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την άμεση αποκατάσταση του σχολείου. Να μην αρκεστούν σε διαβεβαιώσεις, λόγια, υποσχέσεις. Με τον αγώνα τους να πιέσουν για άμεση λύση! Να μην εμπιστευτούν σήμερα όλους αυτούς που αδρανούσαν τόσα χρόνια για αυτό το σοβαρό πρόβλημα!

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρωτόκολλο για τη δια ζώσης λειτουργία των ΑΕΙ – Πως θα γίνονται τα μαθήματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

31 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο – 2.255 μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ: «Για την απαράδεκτη γιγαντοαφίσα του ναζί Κασιδιάρη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας»

Ανακοίνωση, σχετικά με τη γιγαντοαφίσα στο εκλογικό περίπτερο του κόμματος «Πατριώτες – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, εξέδωσε η Τ.Ε.

Δείτε επίσης