Ειλημμένη η απόφαση της κυβέρνησης για τη σταφίδα: Στήριξη στους αγρότες – Άκυρο στους καιροσκόπους

Να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς απευθείας και όχι τους μεσάζοντες και τις επιχειρήσεις έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση της κυβέρνησης να παρέμβει, προκειμένου να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς.

Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μιλά για ενίσχυση απευθείας των αγροτών και όχι των μεσαζόντων ή τον επιχειρήσεων που διαχειρίζονται το προϊόν.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα όταν και θα αποτυπωθούν στην αγορά τα στοιχεία που σχετίζονται με το προϊόν (ποσότητες, τιμή κλπ) και αμέσως μετά θα υπάρξουν οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θα επιτύχει αφενός την στήριξη των αγροτών και αφετέρου θα αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να επωφεληθούν διάφοροι καιροσκόποι, οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία, προκειμένου να καλύψουν τις καταστροφικές πρακτικές τους και να διαχειριστούν τα αδιέξοδά τους.

«Δεν πρόκειται να πληρώσει η πολιτεία τις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος» διαμηνύουν χαρακτηριστικά στελέχη της κυβέρνησης τονίζοντας ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να στηριχθούν οι αγρότες και όχι όσοι επιχειρούν να εμφανιστούν ως προστάτες τους». «Όσοι θεωρούν ότι θα βγουν από τα αδιέξοδά τους, χρησιμοποιώντας τον αγροτικό κόσμο καλό θα είναι να το ξεχάσουν», υπογραμμίζουν κυβερνητικοί παράγοντες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ