ΚΚΕ: Καταγγελίες για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και στο Κέντρο Υγείας της Δυτικής Μάνης

//

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι δημοτικές παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης για το ζήτημα των ελλείψεων στο Νοσοκομείο της Μεσσηνιακής Πρωτεύουσας, αλλά και στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα, στην κοινή ανακοίνωση σημειώνεται:

Το τελευταίο διάστημα είχαμε πλήρη κατάρρευση του αφηγήματος της κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών πως ο τομέας υγείας θα ανταποκριθεί στις συνθήκες της πανδημίας και δεν θα παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα . Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας η κα. Αλειφέρη διοικήτρια του νοσοκομείου παρουσίασε μια ωραιοποιημένη κατάσταση για την υγεία και είπε πως αυτά που λένε οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν ισχύουν και πως οι προσλήψεις από μόνες τους δεν αποτελούν λύση. Μάλιστα ανέφερε πως και μετά τις αναστολές των υγειονομικών από την 1η Σεπτέμβρη δεν θα παρουσιαστεί πρόβλημα στη λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας καθώς υπάρχει σχέδιο από τη διοίκηση.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις όμως υπήρχε τεράστια διάψευση αυτής της κατάστασης από την Συνέλευση των Γιατρών του νοσοκομείου και την Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) που ανέφεραν συγκεκριμένα τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια υγεία στο νομό μας.

Η ζωή ήρθε να τα επιβεβαιώσει όλα αυτά. Το Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου από 1η Σεπτέμβρη δεν έχει οδηγό στο απαρχαιωμένο ασθενοφόρο (που δεν έχει αλλαχτεί εδώ και χρόνια) του αφού οι οδηγοί του έχουν βγει σε αναστολή. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει σε ένα Δήμο με 7.200 κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες ακόμα και τώρα.

Αντίστοιχα στην Καλαμάτα η παιδιατρική κλινική είχε μείνει με ένα παιδίατρο και ουσιαστικά επιτάχτηκαν οι 3 παιδίατροι από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και τις ΤΟΜΥ. Αυτό έχει σαν συνέπεια εκατοντάδες ραντεβού παιδιών που έχουν κλειστεί μέχρι και μήνες πριν να αναβληθούν με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τους.

Για όλα αυτά τα Δημοτικά συμβούλια δεν μιλάνε σχεδόν ποτέ και οι Δημοτικές Αρχές (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κλ.π.) δεν βγάζουν άχνα. Βγάζουν φωτογραφίες για το παραμικρό, μιλάνε συνέχεια για τη τουριστική ανάπτυξη αλλά ξεχνάνε να μιλήσουν ότι δεν έχουμε ασθενοφόρα και γιατρούς.

Ο λαός της περιοχής μας να βγάλει συμπεράσματα και να ενισχύσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα των ταξικών συνδικάτων και του ΚΚΕ, να οργανώσει ο ίδιος αποφασιστικά την πάλη του,  να συμπορευτεί αγωνιστικά  με το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για την ελπιδοφόρα διέξοδο.  

*Κεντρική φωτογραφία: Από παλαιότερη κινητοποίηση κατοίκων του δήμου Δυτικής Μάνης με αίτημα την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας του Αγίου Νικολάου

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυπαρισσία: Ύποπτος για τον θάνατο και άλλων γυναικών ο 39χρονος λέει η συνήγορος της οικογένειας της Μόνικα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

21 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο – 1.305 οι μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κυνική ομολογία από την περιφέρεια Πελοποννήσου: Η δομή της Κιβωτού της Καλαμάτας δεν έχει άδεια λειτουργίας – Τσιμουδιά για την έλλειψη Κοινωνικού Συμβούλου και ελέγχου

Με απόλυτη …φυσικότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Βασίλης Καπέλιος, παραδέχθηκε από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι