Ο καθηγητής αλλάζει τα δεδομένα: «Σφήνα» Χαλβατσιώτη στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείτε η κάθοδος του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη στις επόμενες εθνικές εκλογές. To «διαβατήριο» για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, τα πολιτικά χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του και οι νέες ισορροπίες που δημιουργεί στη «γαλάζια πολυκατοικία» του Νομού.

Μπορεί στις προηγούμενες εκλογές η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη να «κόπηκε» την τελευταία στιγμή, καθώς στο παρά πέντε κυριολεκτικά δεν εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ωστόσο, είναι πλέον βέβαιο ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο επίκουρος καθηγητής παθολογίας του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» θα είναι υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

Αυτό που έχει μετρήσει και έχει αποτελέσει το «διαβατήριο» ένταξης του κ. Χαλβατσιώτη στο ψηφοδέλτιο είναι το γεγονός ότι δεν δημιούργησε ποτέ εσωκομματικά ζητήματα, κυρίως την περίοδο μετά το «κόψιμο» της υποψηφιότητάς του, αλλά και ότι δεν σταμάτησε να έχει ενεργή παρουσία στο Νομό, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες, ιδίως σε θέματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, πέραν όλων των πιο πάνω, για την περίπτωση του κ. Χαλβατσιώτη πρέπει να προσμετρηθεί ότι διαθέτει διαχρονικά στενότατους δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη, κάτι που φάνηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στη Μεσσηνία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Η σχέση του κ. Χαλβατσιώτη με την οικογένεια Μητσοτάκη, ωστόσο, δεν έχει μόνο προσωπικά χαρακτηριστικά, αλλά και πολιτικά. Ως εκ τούτου η υποψηφιότητά του στη Μεσσηνία είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει το λεγόμενο «προεδρικό» στρατόπεδο και ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα και καινούριες ισορροπίες.

Ουσιαστικά η υποψηφιότητα του κ. Χαλβατσιώτη θα έρθει να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, καθώς το μπλοκ Μητσοτάκη δεν μπορεί να το εκφράσει κανείς από τους νυν βουλευτές.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, πλέον, δεν διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο προεδρικό μπλοκ και ακόμα και η υποψηφιότητά τους στις επόμενες εκλογές δεν πρέπει να θεωρείται καθόλου δεδομένη.

Ο κ. Χρυσομάλλης εντάσσεται στον σκληρό πυρήνα των ανθρώπων του Αντώνη Σαμαρά και ως εκ τούτου οι ψηφοφόροι του έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ενώ, τέλος, ο κ. Μαντάς, παρότι προσπάθησε με όλους τους τρόπους να ενταχθεί στο στρατόπεδο Μητσοτάκη δεν τα κατάφερε και πλέον το βλέμμα του είναι στραμμένο περισσότερο στην περιφέρεια Πελοποννήσου, παρά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ