Δικαστικές περιπέτειες για τον Π. Νίκα: Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη – Έρχεται το δικαστήριο για τις πλημμύρες

//

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης για δύο υποθέσεις με νεκρούς. Με την εξέταση μαρτύρων η πρώτη μέρα της δίκης για το θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο του 2019. Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για τις πλημμύρες του 2016 που έπνιξαν την Καλαμάτα και στοίχησαν τη ζωή σε 3 ανθρώπους.

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας θα είναι στραμμένο το ενδιαφέρον τους επόμενους μήνες, καθώς θα εξελιχθούν δύο σημαντικές δίκες, για ζητήματα που έχουν απασχολήσει την Πόλη τα προηγούμενα χρόνια.

Το πρόσωπο που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας είναι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς και στις δύο δίκες είναι κατηγορούμενος.

Η δίκης για το θάνατο του Κώστα Θεοδωρακάκη

Η πρώτη δίκη ξεκίνησε σήμερα και αφορά το θάνατο του εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, κατά τη διάρκεια του σαϊτοπολέμου το 2019. Η εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία είχε απασχολήσει το πανελλήνιο, ξεκίνησε με την κατάθεση των πρώτων μαρτύρων και θα συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Έκτος από τον κ. Νίκα, κατηγορούμενος είναι επίσης ο τότε δημοτικός σύμβουλος και νυν αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, o τότε πρόεδρος της Φάρις, Ιωάννης Δούζης, και 7 άτομα που συμμετείχαν στο έθιμο.

Η δίκης για τις φονικές πλημμύρες

Στις 6 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει μια ακόμα δίκη, στην οποία κατηγορούμενος είναι ο Παναγιώτης Νίκας. Πρόκειται για την υπόθεση της κακοκαιρίας του 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 3 άνθρωποι, χάθηκαν περιουσίες και οι δημόσιες υποδομές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

Εκτός από τον κ. Νίκα κατηγορούμενοι στην συγκεκριμένη δίκη είναι οι τότε αντιδήμαρχοι Καλαμάτας, Σαράντος Μαρινάκης και Ανδρέας Καραγιάννης, ο τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Γιάννης Καμβυσίδης, ο τότε διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Βασίλης Τζαμουράνης, ο τότε προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ, Ιπποκράτης Μπαζιωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής του «Μορέα», Γιώργος Συριανός, ο τότε αντιδήμαρχος Οιχαλίας, Δημήτρης Καραμπούλας, και ο τότε πρόεδρος του ΓΟΕΒ Παμίσου, Μιχάλης Μανωλέας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ξεκίνησε η δίκη για το φόνο του 18χρονου Ρομά στη Μεσσήνη: Ένταση στο Γύθειο και στην Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία: Ο Σολτς νικητής και στο 3ο ντιμπέιτ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις