«Έγκλημα» Ξυγκώρου: Ετοιμάζεται να παραδώσει το κτίριο της σχολής Παπαφλέσσα στον «νεκροθάφτη» Νίκα!

/

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν το τελευταίο χρονικό διάστημα και μιλούν για συμφωνία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να της παραχωρηθεί το κτίριο της Σχολής Παπαφλέσσα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, το κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαρών και Κρήτης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα παραχωρηθεί με σκοπό να μετακομίσουν σε αυτό οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας κατά το διάστημα των εργασιών ανακαίνισης του Διοικητηρίου, όπου στεγάζονται σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο μαζί με αυτό της Αριστομένους (παλιό επιμελητήριο), αποτελούν τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, ώστε να αποτελέσουν αναπτυξιακά εργαλεία για τον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας.

Σημειώνεται, ότι σε μια τέτοια προσπάθεια, που είχε κάνει η προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου της Μεσσηνίας και ο πρώην πρόεδρός του, Δημήτρης Μανιάτης, είχαν εξασφαλιστεί περίπου 8.000.000 ευρώ, προκειμένου το κτίριο της σχολής «Παπαφλέσσα» να μετατραπεί σε «Μεσογειακή Πόλη».

Το έργο προέβλεπε τη μετατροπή του κτιρίου σε πολυχώρο πολιτισμού και εκπαίδευσης όπου θα λειτουργούσε μεταξύ άλλων Μουσείο αγροτικών προϊόντων και σχολή γαστρονομίας για τις επιχειρήσεις εστίασης του Νομού.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο το «έθαψε» ο προηγούμενος δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, καθώς ο δήμος Καλαμάτας έθεσε ζητήματα ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου του κτιρίου.

Με το πρόσχημα αυτό ο κ. Νίκας ουσιαστικά επεδίωξε και τελικά πέτυχε την ακύρωση ενός σημαντικού έργου για την Καλαμάτα, με απώτερο στόχο να πλήξει τον τότε περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ο οποίος στήριξε τη συγκεκριμένη επιλογή.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος και πριν αλλά και αφού έγινε πρόεδρος υποστήριζε ότι το έργο της «Μεσογειακής Πόλης» είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό και οραματικό, και μιλούσε για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει, προκειμένου να επανέλθει.

Ωστόσο, αντί ο κ. Ξυγκώρος να διεκδικήσει, όπως είχε δεσμευτεί στον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού, το έργο της «Μεσογειακής Πόλης» ή να προτείνει και να προχωρήσει έναν άλλο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του κτιρίου, εμφανίζεται έτοιμος να παραχωρήσει το κτίριο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του κ. Νίκα.

Ουσιαστικά, ο κ. Ξυγκώρος δια της εγκληματικής του αδράνειας απαξίωσε επί πολλά χρόνια ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία του Επιμελητηρίου και αντί να το αξιοποιήσει, με στόχο την ουσιαστική στήριξη των επιχειρηματιών του Νομού, ετοιμάζεται να δώσει τα κλειδιά στον κ. Νίκα για να μετατρέψει το κτίριο σε δημόσια υπηρεσία.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο τραπέζι η επέκταση των ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας και Μελιγαλά – Οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπό την επιτήρηση της Γεωργίας Παναγοπούλου ο Στάθης Αναστασόπουλος με εντολή του Παναγιώτη Νίκα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ