Στο τραπέζι η επέκταση των ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας και Μελιγαλά – Οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση

22 Σεπτεμβρίου 2021

Οι επενδύσεις στη Μεγαλόπολη, εξαιτίας των κινήτρων που θα δοθούν στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής εποχής, θα επηρεάσουν και τη δυναμική των Βιομηχανικών Περιοχών της Καλαμάτας και του Μελιγαλά εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη και βλέπουν με θετικό μάτι την επέκτασή τους. Οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε πραγματική αναβάθμιση των δύο ΒΙ.ΠΕ.

Την εκτίμηση ότι οι επενδύσεις που θα έρθουν στην Μεγαλόπολη, δεδομένου ότι στο πλαίσιο της μεταλιγνιτικής εποχής θα δοθούν ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να επενδύσουν στην περιοχή, θα επηρεάσει τη δυναμική των Βιομηχανικών Περιοχών της Καλαμάτας και του Μελιγαλά, κάνει η κυβέρνηση.

Γι’ αυτό το λόγο στο τραπέζι των σχετικών διαβουλεύσεων έχει μπει το ενδεχόμενο της επέκτασης των δύο ΒΙ.ΠΕ., προκειμένου να εξασφαλιστούν μεγάλα οικόπεδα, στα οποία θα μπορούν να εγκατασταθούν επιχειρήσεις.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε στη συνάντηση που είχαν χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αρμόδιο για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ Δυτικής Μακεδονίας και Μεγαλόπολης, Κωστή Μουσουρούλη, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιο ιδιωτικών επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστη Καβαλάκη.

Ωστόσο, παρότι το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε τη συνάντηση, δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες που συζητήθηκαν και πάντως, τουλάχιστον στη σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν υπήρξαν αναφορές σε ζητήματα που ταλανίζουν χρόνια τους επιχειρηματίες, που ήδη έχουν επενδύσει στις δύο ΒΙ.ΠΕ. και σχετίζονται με το επίπεδο των υποδομών.

Όπως είναι γνωστό, στις βιομηχανικές περιοχές τόσο της Καλαμάτας όσο και του Μελιγαλά χρειάζεται έναν εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών.

Αν αυτό το σχέδιο δεν «τρέξει» ταυτόχρονα με το σχέδιο της επέκτασης τότε αυτή είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει, καθώς κανένας επιχειρηματίας δεν πρόκειται να επενδύσει σε ΒΙ.ΠΕ. που δεν διαθέτουν ούτε τις αυτονόητες σύγχρονες υποδομές.

Τέλος, αν στις συζητήσεις και στον σχεδιασμό για την αναβάθμιση των ΒΙ.ΠΕ. και όχι απλά την επέκατασή τους, δεν μπουν και οι επιχειρηματίες που ήδη έχουν επενδύσει σε αυτές και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα, τότε το όποια σχέδια είναι βέβαιο ότι θα είναι «ασκήσεις επι χάρτου».

Διάβασε και αυτό: Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής Καλαμάτας – Τι ζητούν με δεκασέλιδο υπόμνημα

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Μεγαλόπολης: Κίνητρα για επενδύσεις στο δήμο Οιχαλίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Έγκλημα» Ξυγκώρου: Ετοιμάζεται να παραδώσει το κτίριο της σχολής Παπαφλέσσα στον «νεκροθάφτη» Νίκα!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης