Το ερχόμενο καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η ανασκαφή για τα αρχαία της Υπαπαντής

//

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της ανασκαφής για τα αρχαία της Υπαπαντής. Εννέα μήνες θα διαρκέσουν οι έρευνες των αρχαιολόγων, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης των εργασιών.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας θα συζητηθεί το ζήτημα της έγκρισης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού – περιφέρειας Πελοποννήσου και δήμου Καλαμάτας με αντικείμενο το έργο «Αρχαιολογική έρευνα στην περιοχή της Πλατείας Υπαπαντής Δήμου Καλαμάτας».

Στόχος του έργου, όπως περιγράφεται στην προγραμματική σύμβαση, είναι η εκτέλεση επειγουσών ανασκαφικών εργασιών και η διενέργεια έρευνας
στη νότια/νοτιοανατολική περιοχή της πλατείας του Ι.Ν. Υπαπαντής για την αποκάλυψη και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, που είχαν ήδη εντοπισθεί κατά το παρελθόν.

Επιπλέον, θα επεκταθεί η ανασκαφική έρευνα επί της οδού Χρυσοστόμου Θέμελη, όπου είχαν κατά το παρελθόν αποκαλυφθεί οικοδομικά λείψανα, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, θα υποβληθεί από την
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στις συναρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ, πρόταση διαχείρισης των αρχαιοτήτων, προκειμένου να εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα του ΥΠΠΟΑ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 182.000 ευρώ. Η προγραμματική σύμβαση θα έχει χρονική διάρκεια 9 μήνες και εάν υπογραφεί εντός του Οκτωβρίου, όπως αναμένεται, σημαίνει ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου καλοκαιριού.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κλοπές και φθορές σε σχολείο της Καλαμάτας – Άνδρες της ασφάλειας ψάχνουν τους δράστες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δυτική παραλία Καλαμάτας: Ξεκίνησε το έργο της ανάπλασης της οδού Πλαστήρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον