Ναυαρίνου: Ξεκινά το έργο που θα αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας – Αναλυτικά οι παρεμβάσεις

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου στο τμήμα από τη Φαρών έως και την Ακρίτα. Μονοδρόμηση του συγκεκριμένου τμήματος, απαγόρευση της στάθμευσης και διαπλάτυνση του βόρειου πεζοδρομίου οι σημαντικότερες αλλαγές.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας, αναμένεται να εγκριθεί η «διευθέτηση κυκλοφορίας – σήμανσης εκτελούμενων εργασιών», προκειμένου τις αμέσως επόμενες μέρες να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση Οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Ακρίτα».

Υπενθυμίζεται ότι η εργολαβική σύμβαση υπεγράφη στις 20-04-2021 και παρότι το έργο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει νωρίτερα, μετά από αίτηση του εργολάβου, αποφασίστηκε η μετάθεσή του κατά μερικούς μήνες, προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία των καταστημάτων της περιοχής του καλοκαιρινούς μήνες.

Το έργο της ανάπλασης της οδού Ναυαρίνου, θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο τμήμα από την οδό Φαρών έως Ακρίτα.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε ένα μήκος 240 μέτρων και σε αυτές περιλαμβάνεται:

  • Μονοδρόμηση του τμήματος της Ναυαρίνου με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή με τη δημιουργία μιας και μόνον λωρίδας κυκλοφορίας, πλάτους 3,80 μ., διαστρωμένης με έγχρωμους κυβόλιθους βαρέως τύπου.
  • Η ζώνη διέλευσης οχημάτων θα διαχωρίζεται από τα νέα πεζοδρόμια, με την τοποθέτηση μιας σειράς εμποδίων στάθμευσης με αντανακλαστική ταινία, που θα αποτελούν στην ουσία τον δείκτη κίνησης αυτοκινήτων.
  • Δημιουργία ουδέτερης ζώνης – λωρίδας ασφαλείας πλάτους περίπου 1 μ. μεταξύ του δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων.
  • Διαπλάτυνση του βορείου πεζοδρομίου κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία θέσεων μόνο προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας στα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα, που απαρτίζουν το μέτωπο της ανάπλασης.
  • Θέσεις στάθμευσης μηχανών δημιουργούνται μόνο στις κάθετες προς την Ναυαρίνου οδούς, Μαιζώνος και Βύρωνος και μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα.
  • Η μελέτη προβλέπει, επιπλέον, στο βόρειο πεζοδρόμιο την εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
  • Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, εργασίες κατασκευής αγωγών ύδρευσης, παροχών ύδρευσης και αγωγών ομβρίων, στο τμήμα της οδού Ναυαρίνου από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα.
Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Μικρή αύξηση των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 7 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στις «4» του τουρνουά της Οστράβα η Σάκκαρη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: «Η κατάσταση που επικρατεί είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτη – Καλώ τον κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία του»

Δήλωση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού «Καλαμάτα_Μετά», Σπύρος Χανδρινός.

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου για τη χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου

Τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου Καλαμάτας εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη (10/7) στους προβλεπόμενους σταθμούς. Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος σημειώνει: «Από χθες

Αντιδράσεις με φόντο την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: «Τα ζητήματα της παραβατικότητας και της ενδοοικογενειακής βίας δεν λύνονται σε κλειστά γραφεία με κολακείες και δημόσιες σχέσεις» δηλώνει ο Β. Τζαμουράνης

Την αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας προκάλεσαν οι υποσχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας.

Συνάντηση Βασιλόπουλου με μέλη του εθελοντικού συλλόγου πολιτικής προστασίας «Εθελοντές Μεσσηνίας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (11/7) μέλη του νεοσύστατου Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με δ.τ. «Εθελοντές

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης», την Πέμπτη

Δείτε επίσης