Δήμος Καλαμάτας: Nταηλίκι Νίκα σε Βασιλόπουλο με παρτενέρ τον Ξυγκώρο

//

Χωρίς να ενημερώσει τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ανακοίνωσε τη συμφωνία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας για τη μετακόμιση των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας σε κτίριο που έχει ιδιοκτησιακή εμπλοκή και ο δήμος.

Την απόφασή του να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στο κτίριο της παλαιάς σχολής Παπαφλέσσα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φαρών και Κρήτης στην Καλαμάτα, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνεται ότι «στο κτήριο της παλαιάς σχολής Παπαφλέσσα, στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών, στην Καλαμάτα, προορίζεται να μετακομίσει”η πλειονότητα των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας, για το χρονικό διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα».

Στην ίδια ανακοίνωσε αναφέρεται ότι «για τον σκοπό αυτό προετοιμάζεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας» και γίνεται γνωστό ότι «ο περιφερειάρχης προέβη στη συγκρότηση επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Μεσσηνίας η οποία επιφορτίστηκε να φροντίσει για την διευθέτηση των χώρων στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα, στο κτήριο της οποίας θα εκτελεστούν από πλευράς Περιφέρειας εργασίες πλήρους συντήρησης».

Στην ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου δεν γίνεται καμία αναφορά στο δήμο Καλαμάτας, παρότι ο ίδιος ο κ. Νίκας, ως δήμαρχος Καλαμάτας, είχε εγείρει ζητήματα ιδιοκτησίας και με επίσημη επιστολή του προς το επιμελητήριο Μεσσηνίας είχε αποσαφηνίσει ότι «ο Δήμος δεν προτίθεται να απεμπολήσει δικαιώματά του επί του ακινήτου».

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τα όσα πράττει ο κ. Νίκας σήμερα, όχι μόνο δεν αναγνωρίζει δικαιώματα του δήμου Καλαμάτας επί του κτιρίου, αλλά αγνοεί επιδεικτικά τον νυν δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, δεδομένου ότι μέχρι την ανακοίνωση της απόφασής του δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τον διάδοχό του για τις εξελίξεις ή να ζητήσει την άποψή του.

Ο γνωστός Νίκας…

Για όσους γνωρίζουν τον πολιτικό βίο του κ. Νίκα η συμπεριφορά του απέναντι στον διάδοχό του δεν προκαλεί καμία έκπληξη, καθώς είναι γνωστό ότι είναι ένας πολιτικός που δεν διστάζει να σταθεί απέναντι σε πολιτικά πρόσωπα που τον έχουν ευεργετήσει και έχουν σταθεί στο πλευρό του.

Ακριβώς την ίδια πρακτική έχει ακολουθήσει με πλήθος συνεργατών του, με πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και προφανώς δεν θα δίσταζε ούτε στιγμή να «αδειάσει» και να απαξιώσει έναν πρώην στενό του συνεργάτη, τον Θαν΄αση Βασιλόπουλο, ο οποίος κράτησε όρθια την πόλη επί των ημερών του κ. Νίκα στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακόμα περισσότερο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη η συμπεριφορά του κ. Νίκα απέναντι στον κ. Βασιλόπουλο, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας δεν επιθυμούσε ούτε την επικράτησή του στις εσωπαραταξιακές εκλογές, ούτε την επικράτησή του στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Η πολιτικά αισχρή συμπεριφορά του κ. Νίκα και ο πολιτικός τσαμπουκάς απέναντι στον νυν δήμαρχο Καλαμάτας ήταν και είναι κάτι αναμενόμενο και όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο ξέρουν ότι αυτό ήταν μόλις το πρώτο επεισόδιο όσων θα ακολουθήσουν.

Ο ρόλος Ξυγκώρου

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι ο …παρτενέρ του κ. Νίκα στον τσαμπουκά απέναντι στον δήμαρχο Καλαμάτας, είναι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Η συγκεκριμένη διάσταση του θέματος έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και από μόνη της είναι ένα ολόκληρο ρεπορτάζ, που τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσεις.

Αυτό που τώρα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μεσσηνίας, εκτός από τις βλέψεις που έχει για το δήμο Καλαμάτας, πιθανόν να έχει μεγάλη ανάγκη τα έσοδα, τα οποία πιθανόν να προκύψουν από την παραχώρηση του κτιρίου…

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εξηγήσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας ζήτησε ο Αλέξης Χαρίτσης για τους 25 «εξαφανισμένους» πρόσφυγες της Μεσσηνίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς» – Τι προβλέπεται

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις