Πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου: Εθελοντικός καθαρισμός στην παραλία Καλαμάτας

/

Την κοινωνική και περιβαλλοντική του ευαισθησία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ), καθώς σε συνεργασία με ο δίκτυο φαρμακείων Green Pharmacy Νότιας Πελοποννήσου την Karabinis Medical και το δήμο Καλαμάτας, πραγματοποιεί εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας της Καλαμάτας.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας» και η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει την Τετάρτη στις 4 μ.μ., στο Πανελλήνιο.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», είναι μία πρωτοβουλία της εταιρείας και των συμπληρωμάτων διατροφής Science of Nature – SON και αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης των συσκευασιών των συμπληρωμάτων διατροφής, με τη συμμετοχή των καταναλωτών και παράλληλα με επαγγελματικούς καθαρισμούς παραλιών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος από την ρύπανση.

Στη δράση, που θα γίνει στην Καλαμάτα, στρατηγικοί συνεργάτες των προαναφερόμενων διοργανωτών παραμένουν το Ελληνικό Φαρμακείο και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Η τελευταία θα παραλάβει τα σκουπίδια που θα συλλεχθούν από τις παραλίες και θα τα πάει για ανακύκλωση.

Το Ελληνικό Φαρμακείο επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος συνεχίζει να στηρίζει την ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς ολοένα αυξάνει και ο αριθμός των φαρμακείων που τοποθετούν τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης powered by SON, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλουν και οι ίδιοι ενεργά στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από το πλαστικό.

Ο Απόστολος Καραμπίνης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Karabinis Medical. δήλωσε μεταξύ άλλων για τη δράση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο πλευρό μας έχουμε συμμάχους οι οποίοι ενστερνίζονται το όραμά μας για έναν πιο καθαρό και βιώσιμο πλανήτη».

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ απασχολεί περίπου 100 εργαζόμενους, έχει 189 μέλη φαρμακοποιούς και εξυπηρετεί συνολικά περί τα 310 φαρμακεία στους 4 νομούς της Νότιας Πελοποννήσου.

Ο Συνεταιρισμός δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εταιρική υπευθυνότητα και έχει σημαντική συνεισφορά σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία όπως το περιβάλλον, ο πολιτισμός και οι ανάγκες ανθρώπων. Στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του περιλαμβάνονται δράσεις όπως η παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού σε υπηρεσίες, οικονομική ενίσχυση σε πυρόπληκτες περιοχές, δωρεές σε κοινωνικές ομάδες και άλλες δράσεις.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η αποστολή της Εθνικής για Γεωργία και Σουηδία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων: Εκδήλωση στο πάρκο του ΟΣΕ από τον Φιλοζωικό Όμιλο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ