Έρευνα λίγο πριν την επίσημη απογραφή: Έως 4,1% η μείωση του πληθυσμού στη Μεσσηνία – Αναλυτικοί χάρτες

/

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα δείξει η απογραφή που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες.

Σύμφωνα με ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ., η μείωση του πληθυσμού της χώρας αναμένεται να φτάσει και το μισό εκατομμύριο.

Οι εκτιμήσεις για τη Μεσσηνία

Μείωση του πληθυσμού έως 4,1% στη Μεσσηνία δείχνουν τα στοιχεία της συγκεκριμένης έρευνας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός της Μεσσηνίας ήταν 159.954 κάτοικοι, ενώ με τα στοιχεία της απογραφής του 2001 ο πληθυσμός του Νομού ήταν 176.876 κάτοικοι.

Αρνητική ήταν η μεταβολή του πληθυσμού στη Μεσσηνία την περίοδο 2011 – 2020 σύμφωνα με τα δεδομένα των ληξιαρχείων για τις γεννήσεις και τους θανάτους:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η μείωση του πληθυσμού στη Μεσσηνία αναμένεται να κινηθεί από 2,6 έως 4,1%:

Τα υψηλοτέρα αρνητικά φυσικά ισοζύγια (γεννήσεων – θανάτων) σε απόλυτες τιμές καταγράφονται στην Αττική (σχεδόν -40 χιλ.), στο Νομό Σερρών (σχεδόν -15 χιλ.) και στους Νομούς Φθιώτιδας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας, Ηλείας, Τρικάλων, Ευβοίας, Καβάλας, Έβρου, Πέλλας και Μαγνησίας (-8 έως – 6 χιλ.):

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας στη Μεσσηνία το μεταναστευτικό ισοζύγιο είναι θετικό, ωστόσο υπερτερεί το αρνητικό φυσικό ισοζύγιο (γεννήσεις – θάνατοι) και ως εκ τούτου αναμένεται μείωση του πληθυσμού:

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγωγή της Κεραμέως κατά εκπαιδευτικών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα ένταση μετά τις επιθέσεις στη Σταυρούπολη – Φωτιές έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου (video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ