Οι γειτονιές των εκατομμυριούχων στη Μεσσηνία: Ποιοι αγοράζουν τις πολυτελείς κατοικίες στην Costa Navarino

//

Εξαιρετικά επιτυχημένο θεωρείται το σχέδιο της ΤΕΜΕΣ που αφορά την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην Costa Navarino. Πάνω από 70 βίλες έχουν πουληθεί ήδη. Η ταυτότητα των αγοραστών. Τα σχέδια για την ανάπτυξη νέων οικιστικών προϊόντων.

Η γειτονιά των Rolling Greens στο Navarino Dunes, όπου αγόρασε δύο βίλες ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι η πιο πρόσφατη οικιστική πρόταση της costa navarino, για την οποία μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανταπόκριση υπήρξε εξαιρετική, καθώς μέσα στον τελευταίο χρόνο πωλήθηκαν όλες οι βίλες του συγκεκριμένου project (43 στο σύνολο), με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά.

Οι κατοικίες για τη γειτονιά των Rolling Greens πρωτολανσαρίστηκαν επίσημα μέσα στην πανδημία, τον Ιούνιο του 2020, και η κατασκευή τους είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, με προβλεπόμενη παράδοση το α’ τρίμηνο του 2023.

COSTA_NAVARINO__4
COSTA_NAVARINO__5

Οι αγοραστές, Ελληνες και ξένοι, βρίσκουν την πρόταση ιδιαίτερα ελκυστική, καθώς οι κατοικίες αναπτύσσονται όλες μαζί από την εταιρεία και παραδίδονται με το κλειδί στο χέρι (turn-key), ενώ έχουν και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να διατεθούν για βραχυχρόνια ενοικίαση με ειδικούς όρους, σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα, για την περίοδο που θα επιλέξουν να μη μείνουν οι ιδιοκτήτες τους και ανάλογα φυσικά με το χρονικό διάστημα που θα θελήσουν οι ίδιοι να τις διαθέσουν.

Πόσο κοστίζουν

Πρόκειται για βίλες 3 ή 4 κύριων υπνοδωματίων σε ένα επίπεδο, με υπόγειο, επιφάνειας από 235 έως 295 τ.μ. σε οικόπεδα επιφάνειας από 700 έως 1.300 τ.μ. και τιμή που κυμαίνεται από 1,25 έως 1,8 εκατ. ευρώ.

Ολες οι βίλες έχουν δυτικό προσανατολισμό, θέα στο Ιόνιο πέλαγος και στο γήπεδο γκολφ The Dunes Course, ενώ διαθέτουν ιδιωτική πισίνα και κήπο. Παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους πλήρως έτοιμες προς χρήση, ενώ η ΤΕΜΕΣ θα τους παρέχει όλο τον χρόνο επαγγελματικές υπηρεσίες διαχείρισης του ακινήτου, hotel και concierge services.

Πέραν αυτού, οι ιδιοκτήτες και οι οικογένειές τους θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων.

Τον σχεδιασμό των βιλών υπογράφουν τα καταξιωμένα ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία Βuerger Κatsota Αrchitects, ISV Αrchitects και Thymio Papayannis & Associates Inc.

COSTA_NAVARINO__6
COSTA_NAVARINO__7

Μοντέλο ανάπτυξης

Συνολικά, οι κατοικίες στο «Costa Navarino» έχουν πλέον εδραιωθεί ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ανταγωνιστικές οικιστικές προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η Costa Navarino από το ξεκίνημά της, o σεβασμός στη φύση, στην τοπική κοινωνία, στην αυθεντικότητα αλλά και στην ανάδειξη της πλούσιας κληρονομιάς του τόπου είναι στοιχεία που μετρούν σημαντικά για τους υποψήφιους αγοραστές, σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου προδιαγραφές σχεδίασης, κατασκευής, λειτουργίας και ολοκληρωμένων υπηρεσιών property management, οι οποίες θα προσφέρονται στους ιδιοκτήτες σε ετήσια βάση.

Τη χρονιά που διανύουμε και παρά την πανδημία είναι ιδιαίτερα αυξημένο το αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά και οι πωλήσεις για όλα τα οικιστικά προϊόντα που αναπτύσσει η Costa Navarino: τις πολυτελείς, πιο ακριβές βίλες 3-6 υπνοδωματίων και τα branded διαμερίσματα 2 υπνοδωματίων «Τhe Residences at The Westin Resort Costa Navarino», ενώ η τρίτη γειτονιά με τις βίλες των Rolling Greens θεωρείται η μεσαία οικιστική πρόταση.

Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά τις βίλες, αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται περίπου 80 κατοικίες σε τρεις γειτονιές εντός του Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή ανάπτυξης της Costa Navarino, με θέα στο Ιόνιο πέλαγος, στους ελαιώνες, στους γύρω λόφους αλλά και το γήπεδο γκολφ The Dunes Course.

Πάνω από 70 βίλες έχουν ήδη πωληθεί ή έχουν δεσμευτεί με προκαταβολή, εκ των οποίων πέντε έχουν παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους, ενώ οι υπόλοιπες είναι υπό κατασκευή.

Οι αγοραστές

Οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονται από την Ελλάδα και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενδεικτικά από χώρες όπως η Ελβετία, η Βρετανία, η Γερμανία και η Αυστρία.

Αριθμητικά, οι αγοραστές είναι περίπου 50% Ελληνες και 50% ξένοι, ωστόσο σε αξία επένδυσης η ζυγαριά είναι υπέρ των ξένων σε ποσοστό 65%- 35%, γεγονός που επιβεβαιώνει και το μεγάλο ενδιαφέρον.

Σημειωτέον ότι οι τιμές στις πολυτελείς βίλες κυμαίνονται από 3 έως 10 εκατ. ευρώ.

Επειδή μάλιστα η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά, η ΤΕΜΕΣ επισπεύδει τώρα την ανάπτυξη καινούριων οικιστικών προϊόντων.

Πηγή:protothema.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέα προθεσμία έλαβε ο 39χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης στην Κυπαρισσία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Βόμβες» από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης κατά του δημάρχου Μεσσήνης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ