«Χαστούκι» σε Νίκα και Ξυγκώρο από τον Βασιλόπουλο: Το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα ανήκει στο δήμο Καλαμάτας

Στο κενό πέφτει το νταηλίκι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του προέδρου του Επιμελητηρίου. Το κτίριο ανήκει στο δήμο, διαμηνύει ο δήμαρχος Καλαμάτας και σημειώνει ότι αξιοποίηση δεν είναι η κατασκευή γραφείων. Παρέμβαση και του Β. Κοσμόπουλου, προκειμένου να μην απεμπολήσει τα δικαιώματά του ο δήμος.

Το γάντι που το πέταξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σήκωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σχετικά με το ζήτημα που αφορά το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κρήτης και Φαρών.

Ο κ. Βασιλόπουλος απατώντας στην πρόκληση του κ. Νίκα, ο οποίος σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας επιχείρησαν να θέσουν το δήμο Καλαμάτας προ τετελεσμένων, ανακοινώνοντας την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας – Επιμελητηρίου, προκειμένου το κτίριο να φιλοξενήσει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ήταν σαφέστατος:

«Το κτίριο ανήκει στο δήμο Καλαμάτας. Στο κτηματολόγιο αναφέρετε ξεκάθαρα», σημείωσε ο κ. Βασιλόπουλος σε τοποθέτησή του επί του θέματος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και συνέχισε λέγοντας:

«Ως δήμος ποτέ δεν θα απωλέσουμε το δικαίωμα αυτό. Το κρίσιμο για εμάς είναι το κτίριο να αξιοποιηθεί, να γίνει ένα ζωντανό κύτταρο είτε με τη μετατροπή του σε κέντρο έρευνας και καινοτομίας, είτε εξυπηρετώντας άλλες ανάγκες. Να αξιοποιηθεί με αναπτυξιακό πρόσημο και όχι να μετατραπεί σε γραφεία. Δεν θέλουμε να το πάρουμε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, συνεργασία θέλουμε».

Η παρέμβαση Κοσμόπουλου

Η τοποθέτηση του κ. Βασιλόπουλου επι του ζητήματος ήρθε μετά από σχετική αναφορά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου.

«Ο κ. Περιφερειάρχης είχε ξεκινήσει (σσ ως δήμαρχος Καλαμάτας) πόλεμο με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διεκδικώντας απόλυτα τη χρήση και την ιδιοκτησία του κτιρίου. Δεν είχαν υπόσταση αυτά που έλεγε τότε;», αναρωτήθηκε αρχικά ο κ. Κοσμόπουλος και συνέχισε σημειώνοντας:

«Να συζητήσουμε με το Επιμελητήριο. Ως τότε όμως στην Προγραμματική θα πρέπει να υπάρχει και ο δήμος Καλαμάτας. Θα πρέπει να είναι τρία τα μέρη της Σύμβασης. Διαφορετικά, θα είναι σαν να απεμπολούμε νόμιμα δικαιώματά μας».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Super League 2: Στα Χανιά η πρώτη «μάχη» της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πόλεμος» για τους λογαριασμούς νερού: Για συκοφαντία μιλάει ο Αθανασόπουλος – Η απάντηση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έργο 2.000.000 ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Καλαμάτας: Έξυπνο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και έξυπνες διαβάσεις ανάμεσα στις δράσεις

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Καλαμάτας» υπέγραψε την Παρασκευή (19/7) ο Θανάσης Βασιλόπουλος με την

Κοινό αίτημα 4 παρατάξεων: Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την ακρίβεια ζητούν οι αντιπολιτεύσεις

Τη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: «Η ακρίβεια μάστιγα για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου-προτάσεις και αντιμετώπιση», ζητούν οι

Δείτε επίσης