Μεσσηνία: Παράταση του κτηματολογίου για 1 μήνα – Που πρέπει να απευθυνθούν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας

/

Ανακοίνωση, σχετικά με την παράταση, μέχρι τις 5 Νοεμβρίου του 2021, της διαδικασίας αίτησης επανεξέτασης στοιχείων του κτηματολογίου στη Μεσσηνία, εξέδωσε το «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της «Κτηματολόγιο Α.Ε.» σημειώνεται:

Ενημερώνουμε όσους έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, πλην του Καλλικρατικού δήμου Τριφυλίας, ότι παρατείνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης και να καταθέσουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ή κλείσιμο ραντεβού μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2021.

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας, πλην του Καλλικρατικού δήμου Τριφυλίας,  οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο, μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2021.

Μέσω της ιστοσελίδας, www.ktimatologio.gov.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν: 

•        Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) 

•        Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gov.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Ακολουθεί λεπτομερής πίνακας με τις περιοχές και τα στοιχεία επικοινωνίας:

Γραφείο Κτηματογράφησης Μεσσηνίας:

Διεύθυνση: Λεωφ. Αθηνών (έναντι εργοστασίου Καρέλια), Καλαμάτα, ΤΚ 24100,

Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30 -16.30 & κάθε Τετάρτη 8.30 – 20.30

Πληροφορίες:

Τηλ: 2104404042 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-21:00)

και στην ιστοσελίδα www.ktimamessinia.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Πόλεμος» για τους λογαριασμούς νερού: Για συκοφαντία μιλάει ο Αθανασόπουλος – Η απάντηση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φουρθιώτης: Στο ΚΑΤ μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ