«Πόλεμος» για τους λογαριασμούς νερού: Για συκοφαντία μιλάει ο Αθανασόπουλος – Η απάντηση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜ

//

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσονται οι καταγγελίες για τους λογαριασμούς νερού του δημάρχου Μεσσήνης. Τη διαγραφή του μέχρι χθες προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης αποφάσισε η παράταξη Αθανασόπουλου. Σκληρή ανακοίνωση του δημάρχου Μεσσήνης. Επιμένει στις καταγγελίες του ο κ. Χριστοφιλόπουλος μιλώντας στο messiniapress.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του δήμου της Μεσσήνης οι καταγγελίες του πρώην πλέον προέδρου της ΔΕΥΑΜ, Νίκου Χριστοφιλόπουλου, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαγραφή από την παράταξη

Μία μέρα μετά τη δημόσια καταγγελία του κ. Χριστοφιλόπουλου ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης αποφεύγει να πληρώσει ολόκληρους τους οικιακούς λογαριασμούς του, η παράταξη της πλειοψηφίας συνεδρίασε και αποφάσισε τη διαγραφή του.

Η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος προέβη σε ανάρμοστη συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύει η δημοτική παράταξη» και ότι όσα κατήγγειλε είναι «προσβλητικά προς όλους και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο, στο απαιτούμενο αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τη δημοτική παράταξη».

Η δήλωση Αθανασόπουλου

Ανακοίνωση για όσα υποστήριξε ο μέχρι χθες συνεργάτης τους εξέδωσε και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μιλά για τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης.

«Η λασπολογία και η συκοφαντία χαρακτηρίζει αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής επιβίωσης. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν ανέχομαι συκοφαντίες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε τον δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του. Δεν λογάριασε όμως καλά.

Σε ότι αφορά τη φοβερή …αποκάλυψη που ισχυρίζεται ότι έκανε, πρόκειται για την τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης από τη ΔΕΥΑΜ στον οικιακό μου υδρομετρητή, όπως γίνεται σε αντίστοιχο αίτημα κάθε δημότη.

Για να μην υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν τεθεί στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου», σημειώνει ο δήμαρχος Μεσσήνης.

Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ

Το messiniapress επικοινώνησε με τον κ. Χριστοφιλόπουλο, προκειμένου να λάβει απαντήσεις σε σχέση με όσα σημείωσε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέμεινε σε όσα έχει καταγγείλει δημόσια, καθώς σημείωσε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης επικαλούμενος βλάβες και κάνοντας χρήση της διαδικασίας της ανάκλησης πλήρωνε λιγότερα χρήματα από αυτά που ανέγραφε ο λογαριασμός.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τον δήμαρχο από τον περασμένο Ιούλιο για το συγκεκριμένο θέμα και ισχυρίζεται ότι εισέπραξε την απάντηση «μην ασχολείσαι εσύ με αυτά».

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαγραφής του από την παράταξή του ο κ. Χριστοφιλόπουλος σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος, προκειμένου να αγωνιστεί για τον τόπο του, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η επόμενη μέρα

Πλέον, μετά τη διάσταση που έχει λάβει το συγκεκριμένο ζήτημα το ενδιαφέρον στρέφεται στο εάν ο κ. Αθανασόπουλος θα θελήσει να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα στοιχεία, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η υπόθεση, αλλά και ποια θα είναι η στάση των αντιπολιτεύσεων του δήμου Μεσσήνης, οι οποίες έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Χαστούκι» σε Νίκα και Ξυγκώρο από τον Βασιλόπουλο: Το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα ανήκει στο δήμο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Παράταση του κτηματολογίου για 1 μήνα – Που πρέπει να απευθυνθούν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε