«Πόλεμος» για τους λογαριασμούς νερού: Για συκοφαντία μιλάει ο Αθανασόπουλος – Η απάντηση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜ

Σε μείζον ζήτημα εξελίσσονται οι καταγγελίες για τους λογαριασμούς νερού του δημάρχου Μεσσήνης. Τη διαγραφή του μέχρι χθες προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης αποφάσισε η παράταξη Αθανασόπουλου. Σκληρή ανακοίνωση του δημάρχου Μεσσήνης. Επιμένει στις καταγγελίες του ο κ. Χριστοφιλόπουλος μιλώντας στο messiniapress.

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του δήμου της Μεσσήνης οι καταγγελίες του πρώην πλέον προέδρου της ΔΕΥΑΜ, Νίκου Χριστοφιλόπουλου, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαγραφή από την παράταξη

Μία μέρα μετά τη δημόσια καταγγελία του κ. Χριστοφιλόπουλου ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης αποφεύγει να πληρώσει ολόκληρους τους οικιακούς λογαριασμούς του, η παράταξη της πλειοψηφίας συνεδρίασε και αποφάσισε τη διαγραφή του.

Η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει ότι «ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Χριστοφιλόπουλος προέβη σε ανάρμοστη συμπεριφορά που δεν συνάδει με το ήθος και τις αρχές που πρεσβεύει η δημοτική παράταξη» και ότι όσα κατήγγειλε είναι «προσβλητικά προς όλους και δεν ανταποκρίνονται ούτε στο ελάχιστο, στο απαιτούμενο αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης που πρέπει να διέπει τη δημοτική παράταξη».

Η δήλωση Αθανασόπουλου

Ανακοίνωση για όσα υποστήριξε ο μέχρι χθες συνεργάτης τους εξέδωσε και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος μιλά για τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης.

«Η λασπολογία και η συκοφαντία χαρακτηρίζει αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως μέσο εκβιασμού και πολιτικής επιβίωσης. Στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς και δεν ανέχομαι συκοφαντίες. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέλεξε τον δρόμο της λάσπης και της συκοφαντίας νομίζοντας ότι έτσι θα εκβιάσει για να παραμείνει στην έμμισθη θέση του. Δεν λογάριασε όμως καλά.

Σε ότι αφορά τη φοβερή …αποκάλυψη που ισχυρίζεται ότι έκανε, πρόκειται για την τυπική αντιμετώπιση μιας βλάβης από τη ΔΕΥΑΜ στον οικιακό μου υδρομετρητή, όπως γίνεται σε αντίστοιχο αίτημα κάθε δημότη.

Για να μην υπάρχει καμία σκιά, τα στοιχεία της υπόθεσης έχουν τεθεί στη διάθεση του κάθε δημοτικού συμβούλου», σημειώνει ο δήμαρχος Μεσσήνης.

Τι απαντά ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ

Το messiniapress επικοινώνησε με τον κ. Χριστοφιλόπουλο, προκειμένου να λάβει απαντήσεις σε σχέση με όσα σημείωσε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ επέμεινε σε όσα έχει καταγγείλει δημόσια, καθώς σημείωσε ότι ο δήμαρχος Μεσσήνης επικαλούμενος βλάβες και κάνοντας χρήση της διαδικασίας της ανάκλησης πλήρωνε λιγότερα χρήματα από αυτά που ανέγραφε ο λογαριασμός.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει τον δήμαρχο από τον περασμένο Ιούλιο για το συγκεκριμένο θέμα και ισχυρίζεται ότι εισέπραξε την απάντηση «μην ασχολείσαι εσύ με αυτά».

Όσον αφορά στο ζήτημα της διαγραφής του από την παράταξή του ο κ. Χριστοφιλόπουλος σημείωσε ότι θα παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος, προκειμένου να αγωνιστεί για τον τόπο του, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η επόμενη μέρα

Πλέον, μετά τη διάσταση που έχει λάβει το συγκεκριμένο ζήτημα το ενδιαφέρον στρέφεται στο εάν ο κ. Αθανασόπουλος θα θελήσει να δώσει στη δημοσιότητα τα επίμαχα στοιχεία, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η υπόθεση, αλλά και ποια θα είναι η στάση των αντιπολιτεύσεων του δήμου Μεσσήνης, οι οποίες έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Χαστούκι» σε Νίκα και Ξυγκώρο από τον Βασιλόπουλο: Το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα ανήκει στο δήμο Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Παράταση του κτηματολογίου για 1 μήνα – Που πρέπει να απευθυνθούν οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ο Ηλίας Κανάκης καταγγέλλει έλλειμμα και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα – Απόφαση Καρβέλα για «ειδικό έλεγχο των εσόδων του δήμου»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν όσα έχουν ακολουθήσει την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ηλία Κανάκη από την παράταξη του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Κορυφαία ξένα πανεπιστήμια στην Καλαμάτα – Πρόταση της ΤΕΜΕΣ στον Δήμο για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για την ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα. Το

Δείτε επίσης