Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Πράσινο» στην Intrakat για τον οδοφωτισμό των 9.000.000 ευρώ – «Στοπ» σε ΤΕΡΝΑ – Μυτιληναίο και ΔΕΗ!

//

Στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών για την ανάδειξη αναδόχου της σύμβασης για την αναβάθμιση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Την εταιρεία «Intrakat» επέλεξε η περιφερειακή αρχή του Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός, που αφορά το έργο της αναβάθμισης του συστήματος του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου.

Πρόκειται για έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση και Συντήρηση του Συστήματος Οδοφωτισμού στο Εθνικό και
Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση Ενέργειας σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσησ (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια
», προϋπολογισμού 8.931.799,83 ευρώ.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Τρίτης, καθώς συζητήθηκε το πρακτικό ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το Πρακτικό στον διαγωνισμό συμμετείχαν 4 μεγάλες εταιρείες της χώρας:

Από τον έλεγχο των δικαιολογητικών η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έκρινε ως «μη αποδεκτές» τις συμμετοχές των εταιρειών «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – FOTAGONLED A.E.» και «GREENESGO ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (με βασικούς μετόχους την ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ και την ATTICA FINANCE).

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου, από την εξέταση των δικαιολογητικών συμμετοχής, κρίνεται αποδεκτή μόνο η προσφορά της εταιρείας «INTRAKAT»:

Η πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή ως εισήγηση, προκειμένου αυτή να την επικυρώσει ή όχι:

Κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, στην οποία η παράταξη του κ. Νίκα διαθέτει την πλειοψηφία, αποφάσισε την έγκριση του πρακτικού ελέγχου, να προχωρήσει δηλαδή με μια και μόνη συμμετοχή στο διαγωνισμό, επιλέγοντας να αποκλείσει κάθε άλλη δυνατότητα, παρά το γεγονός ότι εκφράστηκαν διαφωνίες.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής:

Πλέον, το ενδιαφέρον για την εξέλιξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού εστιάζεται στο αν οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα αποδεχθούν το πρακτικό ελέγχου.

Τέλος, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι αυτονόητο ότι έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά 9.000.000 ευρώ.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ παρουσία Μητσοτάκη – Σαμαρά – Καραμανλή

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αγριεύει ο καιρός στη Μεσσηνία το επόμενο διήμερο – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Νομού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για επέτειο 23ης Μαρτίου: Είμαι υπερήφανος για την συμβολή της πόλης μας στο Αγώνα του ’21 – Είμαι υπερήφανος και για τις προόδους του σύγχρονου Δήμου μας

Δήλωση, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Μαρτίου, έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.