Θρήνος για τον θάνατο του Νίκου Γραμματικόπουλου – Σοκαρισμένος ο ιατρικός κόσμος της Μεσσηνίας

/

Σοκ σε ολόκληρη τη Μεσσηνία έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Νίκου Γραμματικόπουλου, του γιατρού που αφήνει πίσω του μια σπουδαία διαδρομή στα ιατρικά πράγματα της Μεσσηνίας.

Ο Νίκος Γραμματικόπουλος, εκτός από άριστος επιστήμονας, εκτός από ακούραστος υπηρέτης της ιατρικής ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος, για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχουν να ειπωθούν από συναδέλφους και ασθενείς.

Ο Νίκος Γραμματικόπουλος, ο οποίος έφυγε απρόσμενα από τη ζωή, τίμησε όσο λίγοι τον όρκο του στον Ιπποκράτη, ενώ απέδειξε περίτρανα με το ότι η ανθρωπιά μπορεί να αποτελέσει το σπουδαιότερο «φάρμακο».

Από το πρωί, οπότε έγινε γνωστή εκατοντάδες μηνύματα απλών ανθρώπων, ασθενών του και μη, έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα.

Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοί του γιατροί, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν σκιαγραφούν την προσωπικότητα του ανθρώπου, του επιστήμονα που τόσο απροσδόκητα ΄έφυγε από το ζωή.

Συγκεκριμένα, σε ψήφισμά του το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Καλαμάτας σημειώνει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, στην σημερινή συνεδριασή του μετά τη θλιβερή αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Ιατρού Πνευμονολόγου και Διευθυντή της Κλινικής COVID19 της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, θέτει το θέμα ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και αφού έλαβε υπόψιν:

Την επιστημονική κατάρτιση, το ήθος, το κύρος και την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά του εκλιπόντος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας,

Τον καθημερινό, επίμονο και αποτελεσματικό αγώνα του για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην κλινική COVID της Νοσηλευτική Μονάδας Καλαμάτας,

Την εκτίμηση, την καθολική αποδοχή και το σεβασμό, με τον οποίο τον αντιμετώπιζαν η διοίκηση του Νοσοκομείου, οι συνάδελφοί του, οι ασθενείς, οι συνδημότες μας και όλοι όσοι τον γνώριζαν,

Τη γενικότερη προσφορά του στην κοινωνία μας με την ιδιότητα του ανθρώπου, του Ιατρού και του ενεργού πολίτη,Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.  

Να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο για την προσωπικότητα του εκλιπόντος η Διοικήτρια του Νοσοκομείου και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας.

Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του εκλιπόντος

Να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του

Να δοθεί το όνομά του στην Πτέρυγα που στεγάζεται η Κλινική Covid-19.

Το παρόν να επιδοθεί στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας αναφέρεται:

Σήμερα θρηνούμε την ξαφνική απώλεια ενός εκλεκτού συναδέλφου και φίλου. Ο Νίκος Γραμματικόπουλος υπήρξε ένας από τους ιατρούς στυλοβάτες του Νοσοκομείου Καλαμάτας και τελευταία το βασικό στέλεχος της κλινικής covid.

Ο Νίκος επωμίσθηκε εξαρχής το μεγαλύτερο βάρος της λειτουργίας της κλινικής covid ,πάντα μάχιμος στην πρώτη γραμμή, διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή για κάθε ασθενή, κέρδισε επάξια στην μάχη που έδωσε με την πανδημία που έπληξε και τον νομό μας.

Eξαίρετος ως πνευμονολόγος, ευαίσθητος ως άνθρωπος, υπηρέτησε με αυταπάρνηση την δημόσια υγεία. Το κενό που αφήνει η απώλεια του είναι δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Νίκο θα είσαι πάντα στην καρδιά μας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ νότια της Πύλου – Η ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναθηναϊκός: Άσχημα νέα για Μακέντα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ