Στην τελική ευθεία η διοργάνωση του IRONMAN® 70.3 Greece Costa Navarino – 1.300 αθλητές από 63 χώρες στη Μεσσηνία

Το IRONMAN ® 70.3 Greece Costa Navarino επιστρέφει την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Ο μεγαλύτερος και πιο απαιτητικός μονοήμερος αγώνας τρίαθλου στον κόσμο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στην Costa Navarino και ευρύτερα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Με την συμμετοχή 1.300 αθλητών από 63 χώρες, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν 1.9 χλμ. κολύμπι, 90,1 χλμ. ποδηλασίας και 21,1 χλμ τρέξιμο. 

Αθλητές κάθε εθνικότητας και κάθε ηλικίας από 19 έως 73 ετών, επισκέπτες, συνοδοί, θεατές και εθελοντές θα βρεθούν στην Μεσσηνία για να επικροτήσουν τη δύναμη ψυχής και το κουράγιο όλων των συμμετεχόντων που θα αποδείξουν ότι «τα πάντα είναι δυνατά» (“ Anything is Possible”). 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το IRONMAN ® 70.3 Greece, Costa Navarino τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ), των Δήμων Πύλου-Νέστορος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μ.Ο.Π.).

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε ότι η τριαθλητική διοργάνωση  IRONMAN 70.3 Greece, με την προσέλκυση 1.300 αθλητών από 63 χώρες, συμβαδίζει απόλυτα με το σκοπό του υπουργείου  που είναι η ανάπτυξη και η προβολή όλων των αθλημάτων οριζόντια, αλλά και η εξωστρέφεια, μέσα από τη διεκδίκηση και τη φιλοξενία διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, οι οποίες εκτός από την προβολή των αθλημάτων στην κοινωνία, συμβάλουν ουσιαστικά και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ,  Δημήτρης Φραγκάκης, χαιρετίζει την διοργάνωση και τονίζει ότι, «το IRONMAN 70.3 Greece Costa Navarino αποτελεί έναν απαιτητικό μονοήμερο αγώνα τρίαθλου, που θα μεταφέρει σε όλη την χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο, μέσω των 1.300 αθλητών από 63 χώρες, το πανέμορφο μεσογειακό τοπίο της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Με ιδιαίτερη χαρά ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού είναι πάντα αρωγός στις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις που αναδεικνύουν και προβάλουν την χώρα μας εντός και εκτός Ελλάδος».

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου, ευχαρίστησε τους συν διοργανωτές, τους συμμετέχοντες αθλητές καθώς και τους εθελοντές για την ανιδιοτελή προσφορά τους και τόνισε ότι, «το IRONMAN 70.3 Greece αποτελεί για την Πελοπόννησο μία σημαντική ευκαιρία προσέλκυσης επισκεπτών – είτε ως συμμετέχοντες αθλητές είτε ως θεατές ή συνοδοί συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην επιμήκυνση της τουριστικής επισκεψιμότητας».

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε αυτήν την κορυφαία διοργάνωση στη Μεσσηνία και την Costa Navarino, για δεύτερη φορά. Η επιτυχία του πρώτου αγώνα έδειξε τη δυναμική της χώρας μας ως ένας παγκόσμιος αθλητικός προορισμός υψηλού επιπέδου και είμαστε σίγουροι πως το φετινό IRONMAN ® 70.3 θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό», σημείωσε ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. – Φορέα ανάπτυξης της Costa Navarino. 

Ο εκτελεστικός διευθυντής του IRONMAN ® 70.3 ® , Θανάσης Παπαδημητρίου τόνισε: «Εύχομαι οι προσπάθειες των τελευταίων μηνών και της σκληρής δουλειάς για την άρτια διεξαγωγή μιας τόσο εντυπωσιακής διοργάνωσης να αποζημιώσουν όλους όσους θα συμμετέχουν, εμπλουτίζοντας με μια ακόμη αξιομνημόνευτη εμπειρία την ζωή τους». Από την πλευρά του ο διευθυντής αγώνα του IRONMAN ® 70.3 ® , Mike Αργύρης σημείωσε: «Ένα μεγάλο μπράβο σε όσους δούλεψαν με πίστη και αφοσίωση για να μπορέσουν οι αθλητές, οι οποίοι είναι πρότυπα, να σταθούν με θάρρος στην γραμμή της εκκίνησης».

Ο πρόλογος του IRONMAN ® 70.3 Greece, Costa Navarino γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία το 2019. 1.500 αθλητές από 61 χώρες, 800 εθελοντές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό και περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες, τοποθέτησαν τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών διοργανώσεων. Το IRONMAN ® Greece ανέβασε τον πήχη ψηλά, με υπόσχεση να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου αγώνα στην Ευρώπη και να επιστρέψει… Όπερ και εγένετο…

Μετά από μια δύσκολη χρονιά, η ανυπομονησία όλων των αθλητών να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης είναι μεγάλη και γι’ αυτό η διοργάνωση υπόσχεται έναν αγώνα γεμάτο συγκινήσεις. Οι αθλητές που θα αγωνιστούν σε αυτό το μαγευτικό φυσικό τοπίο, θα ζήσουν μία μοναδική τριαθλητική εμπειρία αλλά και το κοινό που θα παρακολουθήσει αυτήν τη μεγαλειώδη προσπάθεια θα νιώσει τον ρυθμό του ξεχωριστού αυτού τριάθλου. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μαθαίνουν άμεσα νέα και ανακοινώσεις στα κανάλια επικοινωνίας της διοργάνωσης:

Website: https://www.ironman.com/im703-greece
Facebook: https://www.facebook.com/IM703Greece
Instagram: https://www.instagram.com/ironman_greece/


Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη των χορηγών: Costa Navarino, Δ.Ε.Η, ΑΥΡΑ, UNDER ARMOUR, TECHNOHULL, EY ZHN Greece, Οικογένεια Χριστοδούλου, ΒΙΟΑΤΡΙΚΗ+, Pharmacy 295, GU, SIXT

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ