Κορονοϊός: Κρίσιμες μέρες για τη Μεσσηνία και το Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Τι δείχνουν οι αριθμοί

Η χειρότερη περίοδος, σε σχέση με τα κρούσματα κορονοϊού, ήταν η προηγούμενη εβδομάδα (18 έως 24 Οκτωβρίου) για της Μεσσηνία, καθώς προσεγγίζει το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Αυγούστου οπότε και είχαμε την κορύφωση της πανδημίας στη Μεσσηνία. Ανησυχεί η σταθερή αύξηση των νοσηλειών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού στη Μεσσηνία, δεδομένου ότι τις τελευταίες περίπου 10 μέρες είναι αισθητή η άνοδος των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα (18/10) έως και την Κυριακή (24/10) στο Νομό καταγράφηκαν 563 κρούσματα. Την προηγούμενη εβδομάδα (11 έως 17/10) τα κρούσματα ήταν 410, ενώ αυτή που είχε προηγηθεί (4 έως 10/10) οι μολύνσεις ήταν 261. Από τους αριθμούς προκύπτει σταθερά ανοδική πορεία των κρουσμάτων στο Νομό ολόκληρο τον Οκτώβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Σεπτεμβρίου (18 έως 24/9) τα κρούσματα ήταν μόλις 224, γεγονός που επιβεβαιώνει τη ραγδαία άνοδο των μολύνσεων τον Οκτώβριο.

Το αντίστοιχο διάστημα του Αυγούστου είναι η μοναδική εβδομάδα κατά την οποία καταγράφονται περισσότερα κρούσματα στο Νομό, από όσα εντοπίστηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε χθες.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 18 έως 24 Αυγούστου στη Μεσσηνία εντοπίστηκαν 757 κρούσματα, ενώ είχε σημειωθεί και το ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων (146) από την αρχή της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αύγουστος ήταν μακράν ο χειρότερος μήνας για τη Μεσσηνία, καθώς συνολικά εντοπίστηκαν 2.289 κρούσματα. Η αμέσως επόμενη χειρότερη περίοδος, όπως προκύπτει από τα πιο πάνω στοιχεία, είναι ο Οκτώβριος και ειδικότερα η εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε χθες.

Η εξέλιξη της πανδημίας στη Μεσσηνία είναι προφανές ότι έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία και συνοδεύεται και από άλλα στοιχεία, όπως αύξηση του ιικού φορτίου στο βιολογικό της Καλαμάτας.

Πλέον, το ενδιαφέρον, εκτός από την εξέλιξη των κρουσμάτων, έχει στραφεί και στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, στο οποίο τις τελευταίες μέρες έχει ήδη καταγραφεί μια πρώτη αύξηση των νοσηλειών.

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας έχουν πραγματοποιηθεί 31 νέες εισαγωγές ασθενών, ενώ οι νοσηλείες στην κλινική covid από 19 στις 18 Οκτωβρίου έφτασαν τις 33 στις 24 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ