Παρεμβάσεις για τα νέα ζευγάρια: Ολοήμερα σχολεία και χαμηλότερα ενοίκια

Εντός του Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του in.gr, θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό παρεμβάσεις στα σχολεία, με ενισχυτική διδασκαλία και άλλες δραστηριότητες μέχρι τις 6 το απόγευμα, ώστε να παραταθεί η παραμονή των μικρών μαθητών στο σχολείο και έτσι να απαλλαγούν τα νεότερα νοικοκυριά από πρόσθετες δαπάνες φύλαξης και εκπαίδευσης των παιδιών τους και μαζί να ελευθερωθούν οι μητέρες ώστε ευχερέστερα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Επίσης, έχει εντοπιστεί ότι οι δαπάνες κατοικίας τείνουν να γίνουν δυσβάστακτες για τους κατά βάση χαμηλόμισθους νέους. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να παρέμβει εμμέσως στην αγορά ενοικίων μέσω της προσφοράς κατοικιών.

Ήδη αναζητούνται ακίνητα που κατέχει το Δημόσιο με την ευρεία έννοια του όρου με σκοπό να ελευθερωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση για νέα ζευγάρια με χαμηλά ενοίκια.

Ταυτόχρονα αναζητούνται οικοδομήσιμα οικόπεδα με σκοπό την ανέγερση μέσω συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μοντέρνων, εντός του αστικού ιστού, λαϊκών κατοικιών που θα διατεθούν σε νέα ζευγάρια με ευνοϊκούς όρους.

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ