Σχολή Παπαφλέσσα: «Καθάρισε» Νίκα και Ξυγκώρο ο Βασιλόπουλος – «Χαστούκι» και από τις αντιπολιτεύσεις

/

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας συζητήθηκε το ζήτημα της σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την παραχώρηση του κτιρίου της σχολής Παπαφλέσσα, προκειμένου να στεγαστούν εκεί οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Τα μηνύματα Βασιλόπουλου

Η συζήτηση του συγκεκριμένου ζητήματος είχε ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί οι μεθοδεύσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου, οι οποίοι σε ανύποπτο χρόνο επιχείρησαν να θέσουν το δήμο προ τετελεσμένων και ουσιαστικά να τον οδηγήσουν σε απεμπόληση των δικαιωμάτων του επί του κτιρίου – φιλέτου.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Καλαμάτας φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα και να στείλει σαφές μήνυμα και στον κ. Νίκα, αλλά και στον κ. Ξυγκώρο.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας κατά την τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι το κτίριο ανήκει στο δήμο Καλαμάτας και προσέθεσε με νόημα ότι χρηματοδοτικά εργαλεία για την αξιοποίηση του κτιρίου μπορεί να να διεκδικήσει μόνο ο ιδιοκτήτης του ακίνητου, δηλαδή ο δήμος Καλαμάτας.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βασιλόπουλος έστειλε σαφές μήνυμα και στην Περιφέρεια, αλλά και στο Επιμελητήριο ότι την επόμενη ημέρα του κτιρίου θα την καθορίσει ο δήμος Καλαμάτας και κανείς άλλος. Έτσι, έκοψε τον …βήχα και του κ. Νίκα και του κ. Ξυγκώρου, οι οποίοι επιχείρησαν να παγιδέψουν το δήμο Καλαμάτας, να κρατήσουν για τους εαυτούς τους το τα της αξιοποίησης του κτιρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους κοινούς τους πολιτικούς στόχους.

Η στάση της αντιπολίτευσης

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη στάση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες με τη σειρά τους έστειλαν σαφές μήνυμα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, ενώ παράλληλα έθεσαν προ των ευθυνών της και τη δημοτική αρχή.

Όλες οι παρατάξεις τόνισαν ότι ο δήμος δεν πρέπει να απεμπολήσει τα δικαιώματά του επί του κτιρίου και στηλίτευσαν τη στάση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος προσπάθησε, μέσω δεύτερης σύμβασης που προωθεί με το Επιμελητήριο, να δημιουργήσει αρνητικά τετελεσμένα για το δήμο Καλαμάτας.

Τελικά, τόσο με όσα σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αλλά και με όσα επεσήμαναν οι αντιπολιτεύσεις, ο δήμος Καλαμάτας κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας έναντι των μεθοδεύσεων Νίκα – Ξυγκώρου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δέχτηκε να παραχωρήσει το κτίριο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Π.Ε. Μεσσηνίας για τα δύο επόμενα χρόνια, αλλά κατέστησε σαφές σε όλους ότι τα της αξιοποίησης, που είναι και το μείζον ζήτημα, θα τα αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ο δήμος Καλαμάτας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Εμπλοκή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Απάτη «μαμούθ»: Της άρπαξαν 750 χιλ. ευρώ από τράπεζα του εξωτερικού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντιπλημμυρική θωράκιση Καλαμάτας: «Πλυντήριο» για τις πλημμύρες του 2016 η τεχνική έκθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου – Προτάσεις με πολλές αβεβαιότητες για τον Νέδοντα

Στη δημοσιότητα έδωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου την τεχνική έκθεση που η ίδια είχε παραγγείλει με απευθείας

Διαβεβαιώσεις από Νίκα και ΤΕΡΝΑ: Εντός του 2022 η λειτουργία της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της Μεσσηνίας στην Καλλιρρόη [φωτογραφίες από το εργοτάξιο]

Αυτοψία στην περιοχή της Καλλιρρόης του δήμου Οιχαλίας, όπου κατασκευάζεται η μονάδα διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ