Προκλητικός και αμετανόητος: Απίστευτες δηλώσεις του Παναγιώτη Νίκα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Οργή προκαλούν οι ισχυρισμοί Νίκα, σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης από την περιφέρεια Πελοποννήσου της παράστασης που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης στις φυλακές της Τρίπολης. «Χαστούκι» στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Άκρως προκλητικός, αλλά και αμετανόητος εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, που σχετίζεται με την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της θεατρικής παράστασης, που «ανέβηκε» στις φυλακές της Τρίπολης και σκηνοθέτησε ο κατηγορούμενος για ειδεχθή εγκλήματα, Δημήτρης Λγνάδης.

Δεν ήξερε!

Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκας, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική των αντιπολιτεύσεων, δήλωσε ευθαρσώς και προκλητικά άγνοια για την κράτηση του Δ. Λιγνάδη στις φυλακές της Τρίπολης!

«Εγώ δεν ήξερα αν είναι ο κ. Λιγνάδης μέσα ή οποιοσδήποτε είναι στον συγκεκριμένο χώρο. Δεν το ήξερα ειλικρινά», είπε επί λέξη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφήνοντας άφωνους όσους συμμετείχαν δια ζώσης και όσους παρακολουθούσαν τη διαδικτυακή ζωντανή μετάδοση του περιφερειακού Συμβουλίου.

Η εν λόγω δήλωση του κ. Νίκα αποτελεί πρόκληση, δεδομένου ότι το ζήτημα του Δημήτρη Λιγνάδη, η προφυλάκισή του, η μεταγωγή του στις φυλακές της Τρίπολης, αλλά και η παράσταση που προετοίμαζε απασχόλησε για μήνες ολόκληρη τη χώρα, υπήρξαν χιλιάδες δημοσιεύματα και όλοι γνώριζαν κάθε λεπτομέρεια.

Θα το ξαναέκανε!

Ωστόσο, ο κ. Νίκας δεν ήταν μόνο προκλητικός, αλλά δήλωσε και αμετανόητος! «Και να το ήξερα αυτό δεν θα με ενοχλούσε. Και αν θέλετε να με κατηγορήσετε γι’ αυτό, να το κάνετε», είπε εντελώς κυνικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δείχνοντας ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει που η περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδότησε την παράσταση, αλλά αν είχε την ευκαιρία θα το έκανε πάλι!

Επιπλέον, συνεχίζοντας την σκέψη του για τον κ. Λιγνάδη ο κ. Νίκας δήλωσε: «Εγώ ξέρω ότι ο δικαστής είναι αυτός που αποφασίζει, ο διοικητής των φυλακών είναι αυτός που σωφρονίζει, η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει όλα αυτά με έναν τρόπο, ο οποίος να είναι τέτοιος τρόπος, ώστε να διευκολύνει την επάνοδο στην κοινωνία, οποτεδήποτε αποφασίσει ο δικαστής».

Το ψήφισμα

Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία επί του ψηφίσματος, το οποίο κατέθεσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το ψήφισμα «πέρασε» με 19 «ναι» από τις αντιπολιτεύσεις, έναντι 18 «όχι» από την παράταξη του κ. Νίκα και έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα την πρακτική του κ. Νίκα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν οι παρατάξεις των κ. Τατούλη, Δέδε, Πετράκου και Κάτσαρη και της κας Λυμπεροπούλου.

Το ψήφισμα που υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την πολιτική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Περιφερειάρχη να χρηματοδοτήσει και να χορηγήσει αιγίδα σε παράσταση που είχε βασικό συντελεστή τον κρατούμενο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για ιδιαιτέρως ειδεχθή εγκλήματα.

Ζητάμε, κατόπιν διαβούλευσης, να κατατεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο συγκεκριμένος κανονισμός, που θα θέτει κριτήρια για την χορήγηση αιγίδας, καθώς και χρηματοδότησης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων».

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

89 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο – 7.105 μολύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Νέα μέτρα και στο βάθος… «σκληρό lockdown»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απάντηση Πτωχού στους «επικριτές» του: Κάθε μέρα, κάθε ώρα, δουλεύουμε συστηματικά για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιό μας

Απάντηση σε όσους θεωρούν ότι η περιφερειακή αρχή δεν έχει σηματοδοτήσει τη δυναμική αλλαγή που υποσχέθηκε, αποτελούν αναφορές του Δημήτρη Πτωχού, σχετικά

Εγκρίθηκε η νέα μελέτη για την ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά: Τι προβλέπει για πεζοδρόμια και θέσεις στάθμευσης – Οι «όροι» της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας, η μελέτη του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση Ανάπλασης οδού Αναγνωσταρά», με συνολικό προϋπολογισμό 950.000. 

Παραπλανητικές σελίδες και προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με στόχο την εξαπάτηση των πολιτών: Νέο περιστατικό με στόχο τον δήμαρχο Καλαμάτας

Παραπλανητικός λογαριασμός, στον οποίο γίνεται χρήση στοιχείων και αναρτήσεων του επίσημου λογαριασμού του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Σε

Δείτε επίσης