Αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σταύρος Μπένος – Η αναφορά στον Παναγιώτη Φωτέα

Παρουσία του Σταύρου Μπένου, παρουσιάστηκε το σχέδιο για την ανασυγκρότησης Εύβοιας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ αποθέωσε για μια ακόμα φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Την προηγούμενη φορά σας είχα πει ότι δεν μου έχει γίνει ποτέ πιο τιμητική πρόσκληση. Τώρα θα σας πω ότι ποτέ δεν ήμουν αντιμέτωπος με ένα τόσο οραματικό σχέδιο για την πατρίδα μας», είπε μεταξύ άλλων το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά στον Φωτέα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εθελοντές, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην σύσκεψη, ήταν και ο γιος του πρώτου αιρετού νομάρχη της Μεσσηνίας, Παναγιώτη Φωτέα, Σωτήρης.

«Είναι και οι εθελοντές εδώ. Θα ήθελα μόνο να κάνω μία τιμητική αναφορά και να εγερθεί ο Σωτήρης Φωτεας. Σωτήρη, με έχεις συγκινήσει, εθελοντής νομικός, έχει κάνει τόσο πρωτοποριακές συμβάσεις γιατί είναι ενιαίες πρόεδρε για όλους. Ο μπαμπάς του ήταν αυτό το ιστορικό πρόσωπο, του Παναγιώτη Φωτέα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπένος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Σταύρου Μπένου:

Πρόεδρε, είμαι πολύ συγκινημένος, σήμερα. Την προηγούμενη φορά σας είχα πει ότι δεν μου έχει γίνει ποτέ πιο τιμητική πρόσκληση. Τώρα θα σας πω ότι ποτέ δεν ήμουν αντιμέτωπος με ένα τόσο οραματικό σχέδιο για την πατρίδα μας, το οποίο εκπηγάζει -και αυτή είναι η αξία του- μέσα από μία φυσική καταστροφή.

Το μυστικό της σημερινής συνάντησης είναι κάτι που εγώ υπηρετώ με πάθος από τα πρώτα μου βήματα στη δημόσια ζωή και λείπει τόσο δραματικά από την πατρίδα μας: μία λεξούλα μαγική, οι συνέργειες. Σήμερα, Πρόεδρε, είναι ο ύμνος των συνεργείων. Είμαστε όλοι εδώ σήμερα. Είναι οι θεσμοί καταρχήν, οι τοπικοί, που εγώ πιστεύω τόσο πολύ στον Φάνη, στον Γιώργο και στον Γιάννη. Δηλαδή τον Περιφερειάρχη και στους δύο Δημάρχους, στους Βουλευτές όλους.

Έχουμε συναντηθεί πάρα πολλές φορές, αλλά μαζί μας τι ωραία λέξη η Εθνική Ελλάδος, ναι. Ο ανθός της επιχειρηματικότητας αλλά και του χορηγικού κινήματος, τα ιδρύματα της πατρίδας μας. Αλλά με καμάρι πρέπει να σας πω ότι είναι και οι εθελοντές μου εδώ. Εθελοντές, Πρόεδρε, να ξέρετε από το «Διάζωμα» δεν θα αντληθεί ούτε ένα ευρώ από το κράτος, όλα θα είναι προσφορά.

Είναι, λοιπόν, και οι εθελοντές εδώ. Θα ήθελα μόνο να κάνω μία τιμητική αναφορά και να εγερθεί ο Σωτήρης Φωτεας. Σωτήρη, με έχεις συγκινήσει, εθελοντής νομικός, έχει κάνει τόσο πρωτοποριακές συμβάσεις γιατί είναι ενιαίες πρόεδρε για όλους. Ο μπαμπάς του ήταν αυτό το ιστορικό πρόσωπο, του Παναγιώτη Φωτέα.

Λοιπόν, σήμερα, θέλω να σας δώσω μία υπόσχεση Πρόεδρε και σε όλους σας: ότι θα ξεπεράσουμε και τον εαυτό μας. Πέρα, δηλαδή, από αυτό που και οι δυο μας υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, να του δώσουμε ένα ολιστικό και ανθρωποκεντρικό πρόγραμμά, σας προτείνω -και θα το δείτε και στη συνέχεια- να εξαπλώσουμε όλα τα όνειρά της πατρίδας μας στη βόρεια Εύβοια.

Ό,τι έχουμε ονειρευτεί ως παρέμβαση, ως δράση και κυρίως ως μεταρρύθμιση εγώ αυτό που θα σας δείξω μετά, μέσα από τους περίφημους «Φωτοδότες» -που θα αρχίσουμε να τους βλέπουμε από την άνοιξη και μετά- «Φωτοδότες» τους λέω γιατί; Θα φωτίσουν επιχειρησιακά, κυρίως, πνευματικά την περιοχή, τους ανθρώπους, θα τους δώσουν εικόνες του μέλλοντος τους.

Αυτοί, λοιπόν, οι «Φωτοδότες» θέλω να είναι το μεταρρυθμιστικό πεδίο της αναγέννησης, όχι μόνο της βόρειας Εύβοιας αλλά και της πατρίδας. Θυμάμαι, αυτό μου είχατε ζητήσει και αυτό είμαι έτοιμος με πολλή ορμή και πολύ κέφι, με όλη αυτή τη σπουδαία παρέα που έχουμε σήμερα εδώ, να το πραγματοποιήσουμε μαζί.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ