Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα με τους πρόσφυγες

11 Νοεμβρίου 2021

Με άνοιγμα των ελληνοτουρκικών συνόρων για τους πρόσφυγες απείλησε ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της γείτονος, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέει (σ.σ. η Ελλάδα) πως η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος, ενώ η χώρα μας φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες».

«Αν ανοίξουμε τα σύνορά μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο» υποστήριξε με περίσσιο θράσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα και δεν συμπεριφέρονται έντιμα, και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

Εκνευρισμός για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως «όλη Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αμερικανική βάση».

«Δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη δεν είναι μια βάση, όλη η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μια αμερικανική βάση. Εγώ δεν κατάφερα να μετρήσω τις αμερικανικές βάσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα. Όταν τις συγκεντρώσουμε όλες, έχουμε τέτοια εικόνα όπου όλη η Ελλάδα είναι μια βάση των ΗΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «η Αλεξανδρούπολη είναι μια μικρή περιοχή σε όλη αυτή την εικόνα.

«Όλα αυτά για ποιο λόγο συμβαίνουν;» διερωτήθηκε και σημείωσε πως μετέφερε όλα όσα λέει στον Τζο Μπάιντεν. «Oι HΠΑ διάλεξαν λάθος γείτονα για τον εαυτό τους και δεν είναι σωστή η στάση τους να επιλέξουν στο Αιγαίο ως βάση την Ελλάδα».

Απάντηση Γ. Οικονόμου: Η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του προσφυγικού

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα. Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», απάντησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το μεταναστευτικό.

Πηγή:ΑΠΕ/in.gr

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αποθέωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σταύρος Μπένος – Η αναφορά στον Παναγιώτη Φωτέα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανακήρυξη αλιευτικής ζώνης 12 μιλίων στο Αιγαίο ζήτησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης από τον Ευρωπαίο Επίτροπο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Α. Χαρίτσης: Αυτό που «παίζεται» σήμερα δεν είναι η διαχείριση του νερού μόνο στη Θεσσαλία, αλλά η πιλοτική εφαρμογή ενός συνολικού μοντέλου διαχείρισης του νερού

Για ιδιωτικοποίηση των υδάτινων οικοσυστημάτων, της διαχείρισης και της εμπορίας των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας

Δείτε επίσης