Στα κάγκελα οι επαγγελματίες εστίασης της Καλαμάτας για τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

//

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με το ζήτημα της εστίασης. Τι σημειώνει ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας.

Την αντίδραση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής της Καλαμάτας προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, το πρωί της Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων σημειώσε:

«Στην εστίαση δόθηκαν τεράστιοι πόροι, υπερδιπλάσιοι πόροι από άλλους κλάδους. Ακούγεται και λίγο σαν αχαριστία καθώς τα χρήματα που πήραν τα στερήθηκαν άλλοι κλάδοι όπως το λιανεμπόριο και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες».

Τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη σχολίασε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής της Καλαμάτας, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Σημειώνουν οι επαγγελματίες εστίασης της Καλαμάτας:

Πείτε στον κ. Γεωργιάδη ότι:

Η εστίαση υπολειτουργεί για μήνες χωρίς καμία στήριξη

Το αφήγημα περί χρημάτων που έχει λάβει καταρρέει και το καθρεφτίζει και η έρευνα της alco αφού το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας έχει μείνει με μηδενική στήριξη ή προγράμματα επιστρεπτέων (δάνειο)

Να σας πούμε χαρακτηριστικά πως το περίφημο πρόγραμμα του 7% καλύπτει τις απώλειες του 2020 ενώ ολοκληρώνεται το 2021 δεν έχει δοθεί σε όσους το δικαιούνται και το χειρότερο θα το λάβουν στην καλύτερη των περιπτώσεων 3 στους 8. Η πλειοψηφία τίποτα.

Από τους 20 μήνες της πανδημίας έχουμε υπάρξει 8-12 μήνες εντελώς κλειστοί (ανάλογα αν κάποιος είχε εξωτερικό χώρο ή οχι)

Έχουμε υπάρξει ο κλάδος που έχει στοχοποιηθεί στο maximum, με τους περισσότερους περιορισμούς από κάθε άλλον και δεν χρηματοδοτήθηκε επαρκώς.

Οι επιστρεπτέες ήταν για έως και τον Μάρτιο του 21 και απαιτείται επιστροφή μέρους τους. Άρα…..δάνειο. Οχι ενίσχυση.

Το επανεκκίνησης ήταν για το 2020• Τα χρήματα των Περιφερειών δόθηκαν για το πρώτο τρίμηνο της πανδημίας! Όχι για μετά.

Θέλετε και άλλα κ. Γεωργιάδη;

Όσο για τον διχασμό της Κοινωνίας που προσπαθείτε να επιτύχετε με αυτά που λέτε δεν θα τα καταφέρετε. Το πολύ πολύ την επόμενη εβδομάδα να είναι μαζί μας και ο Εμπορικός Κόσμος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αφγανιστάν: Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οικονόμου: Την άλλη εβδομάδα οι επιτάξεις γιατρών εάν δεν καλυφθούν τα κενά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ