Deal με φόντο 21.500.000 δολάρια: «Ναι» του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην πώληση ακινήτου στις ΗΠΑ

13 Νοεμβρίου 2021

Συναίνεσε στην πώληση ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στις ΗΠΑ, το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Το ακίνητο ήταν ιδιοκτησία του Μεσσήνιου Γεώργιου Κάππα, ο οποίος είχε δωρίσει το 37,5% στη Νοσηλευτική Μονάδα.

Στην πώληση ακινήτου, του οποίου το 37,5% ανήκει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, συμφώνησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Συγκεκριμένα, με σχετική απόφαση του ΔΣ παραχωρείται η εντολή και η πληρεξουσιότητα στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στον Άγιο Φραγκίσκο της Αμερικής όπως εκπροσωπήσει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και υπογράψει τα συμβόλαια πώλησης πολυκατοικίας, της οποίας το 37,5 των ιδιοκτησιών ανήκουν στη Μονάδα. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 21.500.000 δολάρια.

Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ότι πριν υπογραφεί στο οριστικό συμβόλαιο πώλησης του ακινήτου θα αποσταλεί στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, προκειμένου να εγκριθεί η τελική του μορφή, ενώ σημειώνεται ότι τα χρήματα από την πώληση του ακινήτου θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό του Νοσοκομείου:

Το κληροδότημα

Στις 9 Αυγούστου του 1987 απεβίωσε στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. ο Γ. Κάππας ή Γεώργιος Καππόπουλος καταγόμενος από τους Κωνσταντίνους Ν. Μεσσηνίας

Με τη διαθήκη του κατέλειπε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας σημαντικό μέρος της περιουσίας του, που αποτελείτο από το 37,5% ιδαν. μερίδιο 70 περίπου οριζοντίων ιδιοκτησιών (για την ακρίβεια 64 διαμερισμάτων και 5 μαγαζιών) στην οδό Market Street 1651 (το λοιπό ανήκε στον αδελφό του Τομ Κάππας και στην σύζυγο του).

Άποψη του κληροδοτήματος «ΚΑΠΠΑ» στο Σαν Φρανσίσκο

Επίσης, παραχωρούσε το 50% από την ιδιοκτησία του παραθαλάσσιου ακινήτου εκτάσεως 200 στρεμμάτων, στην οποία υπάρχει μαρίνα για πλωτά σπίτια και κότερα. Στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία ο Γ. Κάππας ήταν κατά τον χρόνο του θανάτου ιδιοκτήτης σε ποσοστό 50%.

Τμήμα της «KAPPAS HOUSEBOAT AND YAGHT MARINA»

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυριακάτικος Τύπος: Ο Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη και το βιβλίο του πρώην Πρωθυπουργού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

77 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία – 6.154 μολύνσεις στη χώρα – Σοκ με 70 θανάτους το τελευταίο 24ωρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας: Η βία δεν αντιμετωπίζεται μόνο με μέτρα αστυνόμευσης – Απαιτεί συγκρότηση εθνικού σχεδίου

Παρέμβαση, σχετικά με τα φαινόμενα βίας, τα οποία εμφανίζονται με ένταση στην ελληνική κοινωνία, κάνει με άρθρο του στην «Απογευματινή» ο Μητροπολίτης

Από τη Δευτέρα (15/4) η απαγόρευση χρήσης πυρός στην περιφέρεια Πελοποννήσου – Τι αναφέρεται στην απόφαση

Απαγόρευση χρήσης πυρός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, υπέγραψε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας

Δείτε επίσης