Παγκόσμια ημέρα Διαβήτη: Στα μπλε «ντύθηκε» το ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας

/

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα συμπτώματα, τα αίτια, τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο  Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ  Πελοποννήσου πραγματοποίησε εκστρατεία ενημέρωσης  την Κυριακή το απόγευμα, ενώ το ιστορικό δημαρχείο της πόλης «ντύθηκε» στα μπλε.

Με αφορμή την ημέρα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θάνάσης Βασιλόπουλος δήλωσε:

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη μας βρίσκει για μια ακόμη χρονιά εν μέσω πανδημίας. Σε μία περίοδο, που όλοι καλούμαστε σε μία υπεύθυνη στάση, απέναντι στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στην κοινωνία μας. Μόνο έτσι, μόνο μέσα από τον εμβολιασμό, την τήρηση των μέτρων θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση, η ορθή αντιμετώπιση αποτελούν βασικές αρχές για την υγεία όλων μας. Αυτό είναι και το μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε, με αφορμή την Ημέρα Διαβήτη, αλλά και συνολικά για τα θέματα υγείας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προσποιήθηκε τον γιατρό σε ηλικιωμένη και της απέσπασε 9.000 ευρώ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Covid-19: Η Αυστραλία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ